MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisa Merkez ve Turgutlu ilçeleri Atıksu Arıtma Tesisi inşaatı işi ihalelerini gerçekleştirdi. İller Bankası Genel Müdürlüğü’nce ihalelerin Ankara’da gerçekleştirildiği belirtilirken, toplamda 101 milyon TL olan tesislerin tamamlanmasıyla birlikte atık suların çevreye zararlı unsur olmaktan uzaklaşacağı ifade edildi.
MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisa Merkez ve Turgutlu ilçelerinin atık su arıtma tesislerinin ihalelerini, İller Bankası Genel Müdürlüğü’nce Ankara’da gerçekleştirdi. İhalelerin tamamlandığını ve resmi prosedürlerin tamamlanma sürecini beklediklerini belirten MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, tesisler hakkında bilgi verdi. Manisa Merkezde kurulacak olan tesisin ihalesine 22 firmanın katıldığını ve yaklaşık maliyetin 51 milyon 219 bin 958 TL olduğunu belirten Koç, Turgutlu ilçesinde kurulacak olan tesisin ihalesine ise 30 firmanın katıldığını ve yaklaşık maliyetin 49 milyon 832 bin 62 TL olduğunu belirtti. Manisa Merkezde inşaatı gerçekleştirilecek olan tesisin merkezde yaşayan 474 bin 321 kişiye hitap edecek şekilde günlük 80 bin metreküp kapasite ile hizmet vereceğini ifade eden MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Turgutlu Atık Su Arıtma Tesisi’nin ise 165 bin kişiye hitap edecek şekilde günlük 33 bin metreküp kapasiteli olarak inşa edileceğini belirtti.
TESİSLER GÜNEŞ ENERJİSİYLE ÇALIŞACAK
Atık su arıtma tesislerinin her birinin inşaat süresinin 600 gün olduğunu belirten MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, “Tesislerimiz, yapımı tamamlandıktan sonra 12 ay süre ile yüklenici tarafından işletilecek olup, tesiste yaşanması muhtemel iş kazalarını önlemek sebebiyle 1 takım Gaz Algılama, Ölçüm ve Güvenlik Sistemi temin edilecektir. Ayrıca yaşanacak elektrik kesintilerinin, tesisin 7/24 çalışması prensibini aksatmaması için Manisa Merkezdeki tesise, 1 takım Dahili Tip 2000 kVA, Turgutlu’daki tesise 2250 kVA Dizel Jeneratör temin edilecektir. Bununla birlikte Manisa Merkez’de kurulu gücü 1,5 Mw, Turgutlu’da 1 Mw olan Güneş Enerjisi Sistemi kurulacaktır. Çamur bertarafı için ise 1 Adet Solar Kurutma Sistemi yapılacaktır” diye konuştu.
MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, bu imalatların tamamlanması ile birlikte Manisa ve Turgutlu’nun atık sularının çevreye zararlı unsur olmaktan uzaklaşacağını belirtti.