Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, emekliye ayrılan öğretmeni Eşref Can’ı yalnız bırakmadı. Manisa İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen veda törenine katılan Başkan Çelik, öğretmenine emeklerinden dolayı teşekkür plaketi takdim etti.
Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in ortaokul dönemlerinde öğretmenliğini yapan Eşref Can, 38 yıldır görev yaptığı Manisa İmam Hatip Lisesi’nden emekliye ayrıldı. Başkan Çelik, vefa örneği göstererek bu özel günde öğretmenini yalnız bırakmadı. Görev süresini dolduran Eşref Can öğretmen için okulda veda töreni düzenlendi. Törene Başkan Çelik’in yanı sıra eski öğrencilerinden Şehzadeler Belediyesi Basın Danışmanı Bilal Demir de katıldı.
Törende yaptığı konuşmada öğretmenine teşekkürlerini sunan Başkan Çelik, “Bizim yetişmemizde, bugünlere gelmemizde hiç şüphesiz ki öğretmenlerimizin çok büyük katkıları var. Onlardan biri de rahmetli babamın da yakın arkadaşı, değerli hocamız Eşref Can. Hem verdiği bilgilerle hem de örnek yaşantısı, öğrenci ve insan sevgisiyle bizlere ışık tutmuştur. Bugün mecburi olarak belki bu görevden ayrılıyor. Ben de böyle bir günde yanında olmak, teşekkürümü sizlerin huzurunda sunmak istedim. Çok şükür ki sizlerin de onu ne kadar çok sevdiğinizi gördüm. Muhterem hocamızdan hakkını helal etmesini istiyorum. İmam hatip nesli dualı, vefalı bir nesildir. Ne mutlu ki böyle hocalarımız var” dedi.
Tüm öğrencilerine hakkını helal eden Eşref Can öğretmen ise, “Gençliğimizi bu okula verdik. Okulun her bölümünde emeğimiz var ama helal olsun. Önemli olan vatana, milletine, dinine, diyanetine bağlı yararlı gençlerin yetiştirilmiş olması” dedi.
Can, öğrencilerine ailelerini sevmelerini ve yaptıkları her işte dini referans görmelerini tavsiye etti. Öğrenciler, öğretmenlerine alkış ve tezahüratlarla sevgi gösterisinde bulundu. Başkan Çelik de öğretmenine teşekkür plaketi takdim etti.