Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Berat Gecesinin en hayırlı gecelerden biri olduğunu kaydederek, “Berat Gecesi 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı’nın müjdecisi, günahlardan arınmak ve Yüce Yaradan’dan af dilemek için ellerin dua için semaya açıldığı gecedir. Bu mübarek gece her mümin için aynı zamanda tefekkür, tezekkür ve yenilenme gecesidir” dedi.
Berat Kandili nedeniyle yazılı basın açıklamasında bulunan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, “Berat Gecesi Ramazan’ın müjdecisi, borçtan, hastalıktan, suç ve cezadan kurtulmak için müminler adına bir fırsat gecesidir. Bu gecede tüm İslam alemi Yüce Allah’a sığınırken bağışlaması bol Yüce Yaradan da günahlarından arınmaları için mümin kullarına bir fırsat bahşetmiştir. Önemli olan bu gecenin kıymetini bilmek, ettiğimiz dualar neticesinde hatalarımızı en asgariye indirmektir. Berat; bizlere her türlü şer, kötülük, zulüm, haksızlık ve adaletsizlikten beri olmayı, onlardan teberra ederek uzak kalmayı öğretir” dedi.
Açıklamasında Berat etmenin önemine değinen Dr. Mehmet Çerçi sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Bu hayırlı gece bera ve vela gibi iki önemli adımın sonucunda gerçekleşir ki bunun önlemini anlayanların manevi dünyaları için bu manevi zenginlik bir zirvedir. Bera şerden, fesattan, vicdansızlıktan, insafsızlıktan, kötüden ve kötülükten teberra etmek, uzak durmak anlamına, Vela ise; sadece kötülükten uzaklaşmakla yetinmeyip iyiliğe yaklaşmak, iyiyi aramak, iyiyle olmak anlamına gelir. Her türlü çirkinliği hayatından çıkaran mümin için Berat Kandili, Allah’a dost olma, Hakkın yanında yer alma ve hayra giden yolları arama gecesidir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Müslüman Dünyası’nın mübarek Berat Kandilinin hayırlara vesile olması diler, mübarek temennilerimi iletirim. Mevla’mız günah yüklerimizden berat etmiş olarak Ramazan-ı şerife girmeyi nasip eylesin”