Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Turgutlu’da mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Muhtarların isteklerini dinleyen Başkan Ergün, ilçeye yapılacak projeler ile Turgutlu’nun prestij kazanacağını belirterek, ilçeye arıtma tesisi, iki kavşak, yeraltı otoparkı kapalı pazaryeri ve meydan düzenlemesi, gençlik merkezi, Irlamaz rekreasyon alanı, Ovacık Gençlik Kampı, Eski Peynir Pazarı yenilemesi, eski Belediye Binası rekreasyon projelerini kazandıracaklarını açıkladı.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Turgutlu’da mahalle muhtarı ile bir araya gelip, muhtarların sorularını yanıtladı. Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası’nda muhtarların isteklerini ve taleplerini dinleyen Manisa Büyükşehir Başkanı Cengiz Ergün’e, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, MASKİ Genele Müdürü Yakup Koç, Genel Sekreter Yardımcıları Fuat Uzun, Yılmaz Gençoğlu, Aytaç Yalçınkaya, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları eşlik etti. TUTSO binası önünde karşılanan Başkan Ergün’e ilgi büyüktü. Başkan Ergün, muhtarlarla bir araya gelmeden önce TUTSO Başkanı Faruk Aydın’ı ziyaret etti.
Muhtarlarla konuşan Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Büyükşehir Belediyesi ile ekip halinde çalıştıklarını belirterek, “Sizlerin temel ihtiyaçlarını karşılayacak hizmetlere imza atmak temel amacımız. Yatırımların ilçemize gelmesi için Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içindeyiz. Birçok projeye imza attık. Bir kısmı temel atma aşamasına geldi. Çocuk kültür sanat merkezleri, ırlamaz, yeraltı otoparkı ve pazaryeri, düğün salonları, ilçe merkezine ulaşan yollarda asfaltlama çalışmaları gibi bir çok hizmete kavuşacaksınız. Her iki belediye olarak sahadaki boşluğu çok iyi kapatıyoruz. Geçmiş dönemden daha fazla hizmetle sizi buluşturacağız” dedi.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi’nin yapılanma sürecini anlatıp, Türkiye genelinde yapılanmasını en çabuk tamamlayan büyükşehir olduklarını dile getirdi. İlaçlama için 60 araç alındığını kaydeden Başkan Ergün, yeni 50 itfaiye alanı müjdesi verdi. Başkan Ergün, “ İl Özel idareleri kapandı. Artık büyükşehir ve ilçe belediyeleri hizmet yapacak. Görev tanımları noktasında sahada çok problem yaşanıyor. İlin genelinde daha çok görev tanımları noktasında bu büyükşehir alanına giriyor gibi söylemler oluyor. İlçe belediyelerine ait olan hizmetleri bile büyükşehrin işi diyorlar. İlçe merkezinin ve mahallelerin merkez yolları, kaldırımları ilçe belediyelerinin görevidir. Mahalleden ilçe merkezine ulaşan yollar ise büyükşehir hizmet alanındadır. Ova yolları da bizim uhdemizde değil. Hizmetleri en iyi şekilde sizlere ulaştırmak bizim boynumuzun borcudur” diye konuştu.
MUHALEFET BELEDİYE OLDUĞUMUZDAN DOLAYI SIKINTILAR YAŞIYORUZ"
Muhtarların asfaltla ilgili soruları üzerine açıklama yapan Başkan Ergün, “Asfalt ihalemizi yaptık. Çok bozuk olan ana grup yollarının tespiti yapıldı. Bu süreç tamamlandı. Manisa’nın genelinde 1600 km stabilize, 200 km sıcak asfalt ihalesine çıktık. 120 milyonluk bir ihale. Büyükşehir olmadan önce İl Özel İdaresi bir yıl içinde 14 milyonluk yatırım yapmıştı. Biz sahada olmamız gerektiğini düşünerek, yürekler acısı o yolları rahatlatalım düşüncesi ile il genelinde asfaltlama hamlesi başlatıyoruz. 21 firmanın katıldığı ihaleyi 91 milyon liraya bitirdik. Ancak bir firmanın itirazı nedeniyle iş başlayamadı. 7 Haziran Genel seçimleri öncesi yatırımlarım konusunda muhalefet belediyesi olduğumuz için sıkıntılar yaşıyoruz. Bu konuda ön yargılı olmak istemiyorum ama ister istemez de artık bu yönde düşünüyoruz. Çünkü her şeyde siyaset güdülüyor, muhalefet bir belediye başkanı olmamızdan kaynaklanan çekememelik var. Bu hizmetinden seçim öncesi başlatılmaması doğrultusunda bir firmaya itiraz edildi, Kamu İhale Kurumuna itiraz yaptırıldı diye düşünüyorum. Sonuçta şuanda Kamu İhale Kurumundan gelecek olacak sonucu 1 aydır bekliyoruz. Hani geçen seçimlerde trafolara kedielr girmişti ya her halde bizim ihaleye de birileri çomak soktu diye düşünmeden geçemiyoruz. Ama bu olacak, bunun ihalesi tamamlandı. Kamu İhale Kurumundan ya önümüzdeki hafta yada 8 Haziran’dan sonra bunun kararı gelir. Karar gelir gelmez asfalt çalışmaları başlayacak. 4 ay içinde bütün bu 1800 kilometre köy yollarının asfaltlarını bitireceğiz. Bundan emin olun. Turgutlu’ da ise 7 milyon maliyetli 90 kilometre asfalt çalışması yapacağız” diye konuştu.
Muhtarların taleplerinin alındığını dile getiren Başkan Ergün, Turgutlu’ya 110 bin metrekare taş gönderileceğini açıkladı. Başkan Ergün, ayrıca mahallelere 120 durağın çok kısa sürede dağıtılacağını müjdeledi. Düğün salonları noktasında da hazırlık yaptıklarını belirten Başkan Ergün, Turgutlu’da bir düğün salonunun yapıldığını, ikincisinin de yapılacağını açıkladı.
Turgutlulu muhtarların ilçeye yapılacak projelerle ilgili sorularını yanıtlayan Başkan Ergün, kavşaktan arıtma tesisine, yeraltı otoparkı, pazaryeri ve meydan düzenlemesinden gençlik merkezine kadar birçok müjde verdi. Başkan Ergün, “Mahallelerde köprü düşünülen yerler var. Turgutlu’da köprü yapılacak yerlerin tespitleri yapıldı. Öncelik sırasına göre hayata geçecek. Merkezde ise arıtma tesisi için müjde vermek istiyorum. Bir senedir Manisa’nın çoğunda arıtma yok. Mevcut arıtmalarda işletme giderlerinden dolayı çalıştırılmıyordu. 11 tesisi çalıştırmaya başladık. Ancak Manisa merkez, Turgutlu, Demirci, Gördes, Alaşehir, Sarıgöl, Selendi’de daha arıtma yok. Üç hafta önce Manisa merkez, Gördes ve Turgutlu’nun arıtma ihalesi yapıldı. Üç ihalenin toplamı 100 milyon liraya gerçekleştirildi. Turgutlu arıtması 1 yıllık süre içinde başlar diye düşünüyorum. Bunun müjdesini vermek istiyorum. Turgutlu merkezinde Büyükşehir bünyesinde bırakılan Irlamaz rekreasyon alanı var. Irlamaz’ın projeleri hazırlanıyor. Burayı Turgutlu halkının vakit geçireceği bir alan haline getireceğiz. Eski belediye binasının restorasyon işi bizim tarafımızdan yapılacak. Bunun kararları alındı. Şuanda ihalesini yapma noktasındayız. Turgutlu için önemli bir yatırımımız olan yaklaşık 7.5 milyonluk yeraltı otoparkı pazaryeri ve kent meydanı projesinin startını verdik. Turgutlu’ya hayırlı olsun. Bu projeyi yılbaşında bitiririz diye düşünüyorum. İnşaat çalışmaları başladı. Turgutlu için olmazsa olmaz bir önemi olan ölümlü kazalara neden olan kavşakların yapılmasına ilişkin kavşak çalışmaları başladı. Turgutlu’ya 2 kavşak yapılacak. Karayolları ile mutabakat sağlandı. Projelerde mutabakat sağlandı. Tekrar Karayolları onayı alındıktan sonra sıra uygulamaya geçecek. Bu yılın sonunda Turgutlu’ya iki tane muhteşem bir proje geliyor. Hiç sakınmıyoruz. Başkanımla yapılması gerekenin en iyisini yapma çabasındayız. 2016 yılında iki kavşağı Turgutlu’ya kazandıracağız. Burada 95 dönümlük alan olan Ovacık bize bırakılmış. Bakımsız halde olan bu alanda proje hazırladık. Bu projelerin hazırlığı bitti. Ovacık Gençlik Kampında ihaleye çıkmak için gün sayıyoruz. Bu projeler hemen yapılamıyor. Çünkü yer sorunları, ihale, bu seçin beklenmesi, görüşlerin alınması gibi birçok süreç var. Onun için sabırlı olmak durumundayız” dedi.
"4 SENE DAHA NİKAHLIYIZ"
Muhtarların sorularını yanıtlayan Başkan Ergün, “Eski peynir pazarı yenileme projemiz var. Zemin altı otoparkı 130 araç, üzerinde meydan düzenlemesi olarak tasarlanmış. Zemin üstünde dükkanlar olacak. Turgutlu Gençlik Merkezini de yapacağız. Öğrencilerimizin çocuklarımızın MABEM, MASMEK kurslarından faydalanmasını sağlayacağız. 12 ilçemizde yerleri kiralandı. Kayıtlar alınmaya başlandı. 1 Eylül’de 6 bin öğrenciye eğitim vereceğiz. Daha önümüzde 4 sene var. Nikahı beraber kıydık. Aynı evin içindeyiz, aynı yolda beraber yürüyeceğiz. Kırsal hizmetler noktasında da Sivrice mahallesinde damlama sulama projesi tamamlanmak üzere. Su kanalizasyon noktasında Manisa kötü durumda su depoları noktasında çalışma yapıyoruz. Turgutlu’da 6 mahallenin depoları yenilecek. 97 mahallenin su ve kanalizasyon altyapısın yapıyoruz. Turgutlu’da da 9 mahallenin sıfırdan altyapı çalışması yapacağız. Büyükşehir artık icraatları ile sahada” diye konuştu.
Başkan Ergün’ün konuşmasının ardından, mahalle muhtarları tek tek söz alıp, isteklerini dile getirdi. Başkan Ergün, sorunlara hızlı şekilde çözüm bulacaklarını belirterek, Büyükşehir Belediyesi’nin her zaman sahada olacağını söyledi.