AK Parti Manisa Milletvekili Adayı Murat Baybatur, Şehzadeler ve Turgutlu ilçelerinde coşkunun hakim olduğu gece mitinglerinde konuştu. Çözüm süreci ile birlikte şehit cenazelerinin gelmediğini belirten Baybatur, “Bu sürecin ertelenmesi, sekteye uğraması, kardeşkanının tekrar akması için içeride de dışarıda da hesaplar yapılıyor. Ne yazık ki, tekrar kan ve gözyaşından beslenmek isteyen ve bunlarla ayakta durmak isteyenler var.” dedi.
AK Parti Manisa Milletvekili Adayı Murat Baybatur, seçim çalışmaları kapsamında Şehzadeler ve Turgutlu ilçelerinde gerçekleştirilen gece mitinglerinde konuştu.
Gece mitingi öncesinde, AK Parti Manisa Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyon Başkanı Recai Berber, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç ve AK Parti Manisa Milletvekili Adayı İsmail Bilen ile birlikte Manisa Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti. Ziyaretin ardından mitingin yapılacağı alana geçen Baybatur, beraberindeki Berber, Çelik, Tonguç ve Bilen, burada vatandaşlar tarafından konfetiler ve meşaleler eşliğinde karşılandı. Baybatur, alanı tıklım tıklım dolduran ve coşkunun hakim olduğu mitingde vatandaşlara seslendi.
“ÇÖZÜM SÜRECİNİN SEKTEYE UĞRAMASINI İSTEYENLER VAR”
‘Herkes olmuş abi, bizimkisi harbi, seviyoruz seni hacı Murat abi’ sloganları eşliğinde konuşması sık sık kesilen Baybatur, “AK Parti iktidarı 13 yıldan beri sizlere hizmet ediyor. Bu hizmetleri kıskananlar var. Bu hizmetlerin sora ermesini isteyenler var. Karanlık odalarda attıkları iftiralarla, şantajlarla, montajlarla netice alamayanlar, bugün karanlık odalarda hesap yaparak, koalisyonlar kurma hedefindeler. Koalisyonlar kurup bu memleketi yine eski haline getirmek istiyorlar. Yine bu memlekete ekonomik krizler yaşatmak istiyorlar. Dünya Lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı ve bilge adam Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun devam ettirdiği çözüm süreci ile beraber birlik ve beraberlik içinde yaşıyoruz. Analarımız artık ağlamıyor, gözyaşı akmıyor. Eksiklikler olabilir ama bu eksiklikleri de yine düzeltecek olan AK Parti’dir, AK kadrolardır. Bunun dışında bir koalisyon olmuş olsa bugüne kadar kazandıklarımızın hepsi geriye doğru gidecek. Ne yazık ki, tekrar kan ve gözyaşından beslenmek isteyen, bunlarla ayakta duranlar var. Ben şuan görüyor ve inanıyorum ki sizler bunlara fırsat vermeyeceksiniz. Hem bölgesinde hem de dünyada güçlü bir Türkiye için AK Parti iktidarının güçlü bir şekilde gelmesi gerekiyor. İşte bunun için Türkiye güçlü ve kuvvetli olmalı. Türkiye güçlü olursa Müslüman coğrafyasında yaşayan kardeşlerimiz de güçlü olur. Türkiye güçlü olursa 30 yıldan beri akan kardeş kanıda sona erecek. Bu sürecin ertelenmesi, sekteye uğraması için kardeşkanının tekrar akması için ne yazık ki içeride de dışarıda da hesaplar yapılıyor. Ama artık bu aziz milletimiz kardeşkanının akmasına dur demiştir.” diye konuştu.
BAYBATUR TURGUTLU’DA DA GECE MİTİNGİ YAPTI
Baybatur Şehzadeler ilçesi Tabane’de yaptığı mitingin ardından Turgutlu ilçesine geçerek ilçeye bağlı Atatürk mahallesinde düzenlenen gece mitingine katıldı. Mitingin yapılacağı alana, AK Parti İlçe Başkanı Mürşit Gedizli, AK Parti Manisa eski Milletvekili Süleyman Turgut, Turgutlu Belediye eski Başkanı Mustafa Serhat Orhan, AK Parti Manisa Milletvekili Adayı Güzide İçen Kasap ile birlikte giden Baybatur, burada kendisini bekleyen vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı.