TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, milletin boş seçim vaatlerine inanmadığına işaret ederek, 7 Haziran’da gidilecek sandığı işaret ederek, “Traş olacağız, herkesin saçı önüne dökülecek.” dedi.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Manisa Milletvekili ve 25. Dönem milletvekili adayı Recai Berber Manisa Medya TV’de canlı yayın konuğu oldu. Berber, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ve MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay’ın da katıldığı programda, “Biz AK Parti olarak yapamayacağımız hiçbir şeyin sözün vermedik.” mesajını verdi.
Muhalefet partileri tarafından seçim öncesi dile getirilen vaatlerin, gerçekçi olmadığına işaret eden Berber, polemikten yana olmadıklarının altını çizdi. Halkın iradesinin önemi üzerinde duran Recai Berber, “Polemik olsun istemiyorum. Seçimlere az kaldı. Halk arasında veciz bir laf vardır. Traş olacağız herkesin saçı önüne dökülecek. Her şeyden önce ben halkımızın vereceği karara saygılı olunması gerektiğini düşünüyorum. Her şeyden önce milletimiz kendi iradesinin birileri tarafından paylaşılmadığı bir dönemi yaşıyor. Biz sık sık demokrasiye ara verildiğin gördük. Bu süreç çok açıklı olmuştur. Bu süreçte gençler kamplaşmış birbirini öldürürken, neden daha önce müdahale olmadığı sorulunca ‘Biraz daha şartların olgunlaşmasını bekledik’ diye bir zihniyet vardı. Bugünlere kolay gelinmedi. Halkın iradesi artık ipoteksiz, kayıtsız şartsız milletin olmuştur.” şeklinde konuştu.
VAAT YARIŞI VARKEN, BİZ DÜRÜST OLDUK
Hükümet olarak iktidara geldikleri 2012 yılında tüm partilerin aksine boş vaatler sıralamak yerine dürüst ve şeffaf bir politika izlediklerini kaydeden Berber şu ifadelerle o dönemi hatırlattı:
“Bütün partiler vaat yarışına girdiler. Halbuki Recep Tayyip Erdoğan iktidara geldiğinde ‘3 yıl bizden bir şey istemeyin’ dedi. Niye? Çünkü millet de biliyordu ki; kasa tamtakırdı. Böyle bir ekonomiyi restore etmeden düzeltme şansımız yoktu. Diyebilirdi, ama demedi. Millet de dedi ki; ‘Evet bu adam düzgün. Yapacaklarını söylüyor. Yapacaklarını ya da yapamayacaklarını göreceğiz…’ 3 yıl sonra ise Türkiye’de enflasyon aşağıya çekilmiş. Avrupa Birliği ile tam üyelik müzakerelerine başlanmıştı. IMF’yi biz kovduk. Ancak yine de o restorasyon dönemini sonlandırdığımız süreçte IMF ile yapılan 16, 17 ve 18’inci stand-by anlaşmaları daha önceki hükümetlerin yaptığı anlaşmalar da dahil olmak üzere tamamlanabilen tek stand-by anlaşmalarıdır. 2008’de IMF ile artık anlaşma yapmayacağız dediğimizde bazı odaklar gevşek de olsa anlaşma yapılması gerektiğimi söylemişlerdi. Biz ekonomimizi kendimiz yöneterek 2008 krizini aştık. Biz o dönemde nasıl kendi politikalarımızı uyguladıysak yine kendi politikalarımızı uygulamaya devam ediyoruz. Başkaları karar vermeyecek ”
KARŞILIKSIZ PARA BASMAK KALPAZANLIKTIR
Milletin yeniden yüzde 50 enflasyonun yaşandığı o döneme dönmek istemeyeceğinin altını çizen AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, devlet eliyle sürekli para basılarak piyasaya sürüldüğü dönemi de eleştirdi. “Karşılıksız para basmak kalpazanlıktır” diyen Berber, “Ha devlet basmış ha kalpazanlar basmış; aynı şey” diye konuştu.
TÜRKİYE GİBİ MANİSA DA VİTES ARTIRDI
13 yıllık AK Parti iktidarı döneminde Manisa’ya 11 milyar 700 milyon dolarlık yatırım yapıldığını söyleyen Berber, Manisa ovasına ve sanayisine yatırımların yeni dönemde de millet yeniden görev verdiği takdirde katlanarak süreceğini vurguladı.
MANİSA’NIN NABZINI TUTTU
Berber ayrıca, mazot maliyetlerini düşürmek için yapılan çalışma yaptıklarını, yeni sulama projelerinin hazır olduğunu, otoyol yapımının dış pazarlara açılmayı hızlandıracağını, TOKİ’nin Manisa’ya 6 bin konut inşa edeceğini ve Soma faciasında yaraların sarıldığını ve bölgede işsizliğe merhem sürüleceğini de dile getirdi.
Manisa ve çevresinde yaşanan don afetine de değinen Recai Berber, don olayında zarar gören çiftçilerin zararlarının karşılanacağını, borçlarının da bir yıl süreyle erteleneceğini ve üç yıla kadar yapılandırılacağını belirtirken, TARSİM’in kapsamının da genişletilmesi gerektiğini söyledi.