Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili adayı Dr. Tur Yıldız Biçer, Turgutlu’da Çaldağı’nda maden uğruna doğa katliamı yapıldığını öne sürerek, “Gediz ve Menderes havzalarına verilecek zararla Ege Bölgesi’nin tarımı bitirilecek, bunun yanında ülke ekonomisine ve ekolojisine geri dönüşü olmayan yaralar açılacaktır.” dedi.
CHP Manisa Milletvekili adayı Dr. Tur Yıldız Biçer, Turgutlu’da çevreye zarar vereceği için tepkiye neden olan Çaldağı nikel madeni için bölgeye gelen bilirkişi heyetinin incelemesine katıldı. İncelemelerde CHP Turgutlu İlçe Başkanlığı ve Çal Dağı Platformu da yer aldı.
Tur Yıldız Biçer burada yaptığı açıklamada, “Burada siyaset eliyle, rant uğruna doğa katliamı yapılıyor. Açık asit havuzlarından dolayı havayla etkileşim içersine giren sülfirik asit yağmur olarak toprağa, suya ve havaya karışacak. Bu sadece Turgutlu’nun ya da Manisa’nın sorunu değil. Manisa’nın hinterlandında bulunan İzmir, Aydın, Balıkesir, Uşak şehirlerimizin de büyük problemidir. Ayrıca ekonomik olarak bakıldığında, ÇED raporunda belirtildiği kadarıyla şirket ülke ekonomisine 15 yıl içinde 163 milyon dolar kazandıracak. Ama Turgutlu’nun 15 yıllık tarım üretimi 5.1 milyar dolar tutmaktadır. Gediz ve Menderes havzalarına verilecek zararla Ege Bölgesi’nin tarımı bitirilecek, bunun yanında ülke ekonomisine ve ekolojisine geri dönüşü olmayan yaralar açılacaktır. Bu durumun bir an önce durdurulması ve firmanın bölgeden ivedilikle çıkartılması gerekmektedir. 8 Haziran itibariyle bu işin bir an önce sonlandırılması için gereken çalışmalara başlayacağım” şeklinde konuştu.