Manisa Afyonkarahisarlılar Kültür ve Dayanışma Derneği 7. Geleneksel Katmer Şenliği, Şehzadeler Belediyesi katkılarıyla düzenlendi. Manisa’da yaşayan Afyonluların yoğun katılım gösterdiği şenlikte yöresel müzikler eşliğinde oyunlar oynanarak, eğlenceli yarışmalar ve hediye çekilişleri düzenlendi. Şenliğe katılan AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş ile CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören’in karşılıklı oyununa Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik de eşlik etti.
Manisa Afyonkarahisarlılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen Geleneksel Katmer Şenliği’nin bu yıl 7.’si gerçekleştirildi. Selimşahlar Mahallesi Beydere Piknik Alanı’nda yapılan şenliğe AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Manisa Milletvekili Adayı Şule Tunalı ile Manisa’da yaşayan Afyonlular katıldı.
Şenlik saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Manisa Afyonkarahisarlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ragıp Güneş, bu yılki şenliği Şehzadeler Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirdiklerini belirterek Başkan Çelik ve ekibine teşekkür etti. Güneş yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Başkan Çelik’e tablo hediye etti. Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş ise, geleneksel hale gelen şenliğin daha uzun yıllar devam etmesi temennisinde bulundu. Yurttaş, Afyonluların birlik ve beraberliğinin herkese örnek olmasını diledi.
“HEMŞEHRİ DERNEKLERİMİZE DESTEK VERİYORUZ”
Şenlik açılışında konuşan Başkan Çelik, “Biz kültürümüzün yaşatılması gerektiğine inanıyoruz. Afyon Anadolu’nun güzel bir beldesidir. Afyon’un sucuğu, kaymağı, lokumu, katmeri güzeldir. Hepsinden önemlisi Afyonlu hemşehrim daha da güzeldir. Farklı tercihlerimiz olabilir ama bunlar bir çatışma unsuru değildir. Farklılıklarımızın zenginliklerimizdir. Bu zenginliklerimizi çocuklarımıza aktarmalıyız. Çocuklarımız tarihini, atasını, kültürünü, değerlerini bilmeli. Bu yılki etkinliği derneklerimizle birlikte düzenliyoruz. İnşallah bundan sonra da birlikte düzenleyeceğiz. Tüm hemşehri derneklerimize destek olmaya devam edeceğiz” dedi.
Konuşmaların ardından Manisa Milletvekilleri Yurttaş ve Ören, Başkan Çelik, Dernek Başkanı Ragıp Güneş yöresel müzikler eşliğinde oynadı. Şenliğe katılanlar da protokol üyelerine eşlik etti. Afyonluların yoğun katılım gösterdiği şenlikte yerel sanatçılar sahne aldı. Başkan Çelik, vatandaşlarla bir araya gelerek tek tek sohbet etti. Tüm gün boyunca süren şenlikte canlı müzik eşliğinde eğlenceli yarışmalar ve hediye çekilişleri düzenlendi. Davetlilere şenliğe de adını veren Afyon’un meşhur katmeri ikram edildi.