Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili aday adayı Dr. Tur Yıldız Biçer’in yağmur altında gerçekleşen aday adaylığı tanıtım toplantısı renkli görüntülere sahne oldu. Toplumun her kesiminde çok sayıda vatandaşın katıldığı açık hava toplantısında soğuk heykeller vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.
Manisa’da bu ay sonunda ön seçimle milletvekili adaylarını belirleyecek olan CHP’de aday adayı tanıtımları devam ediyor. CHP’nin ön seçimde 4. sırada yer alan aday adayı Dr. Tur Yıldız Biçer Manolya Meydanı’nda yağmur altında gerçekleşen aday adaylığı tanıtım toplantısında toplumun her kesiminden coşkulu bir kalabalığa hitap etti.
Konuşmasına coşkulu kalabalığı selamlayarak başlayan Dr. Tur Yıldız Biçer, “Bugün Türkiye’de 3 milyon vatandaşımız işsiz, 1 milyon esnafımız kepenk kapatmış, 150 bin kişi cezaevinde, 7 milyon insanımız açlık sınırında yaşıyor, 26 milyon insanımız antidepresan ilaç kullanıyor. Nüfusun yaklaşık yüzde 8,5’i kendisini mutsuz hissediyor ve her 5 evlilikten birisi boşanmayla bitiyor. Son 10 yılda ne yazık ki 25 binden fazla insanımız intihar etti. Soma’da 301 canımız yandı. Yırca’da 6 bin zeytin ağacı kesildi. Tüm bu olumsuz tabloya rağmen tüm bu toplumsal çöküntüye rağmen, bize düşen en önemli görev, toplumsal muhalefetin odağı olacak bir umut dalgası yaratmak ve bunu için olanca gücümüzle çalışarak üzerimizdeki karanlığı hızla bertaraf etmektir” dedi.
Tüm bu olumsuzlukları kaldırmak için işçilerin, emekçilerin, çiftçilerin, öğrencilerin, kadınların ve barış isteyen tüm toplum katmanlarının direnişi yükselterek aynı katmanda yer alması gerektiğini anlatan Dr. Tur Yıldız Biçer sözlerini şöyle tamamladı:
“Sizden alacağım yetki ile sizin sözünüzü yükseltmek için Cumhuriyet Halk Partisinden milletvekili aday adayıyım. Halkın iktidarına birlikte yürümek için sizi birlikte mücadele etmeye davet ediyorum. Ben bu kutsal mücadele için hazırım. Yeni bir geleceğe kavuşturarak halkımızı ileri, eşit, özgür ve adil yaşatacağız. İyi şeyler umuyoruz. İyi şeyler yapacağız. Önce yan yana sonra kol kola olacağız. Omuz omuza ve dik duracağız. Bu güzel ülkeyi birlikte yeniden kuracağız.”
Dr. Tur Yıldız Biçer’in konuşmasının ardından coşkulu kalabalık uzun süre müzik eşliğinde alkışlarla aday adayına destek verdiler.
Bu arada aday adaylığı tanıtımı için Manolya meydanında çocuk gelin, Berkin Elvan, Uğur Mumcu ve Maden işçisi soğuk heykelleri Manisalılardan büyük ilgi gördü. Manisalılar soğuk heykellerle fotoğraf çektirirken, soğuk heykeller Dr. Tur Yıldız Biçer’in konuşması boyunca kürsünün önünde yer aldı.
Aday adaylığını açıklayan Dr. Tur Yıldız Biçer’i eşi Dr. İlker Biçer ve 2 çocuğu da yalnız bırakmadı.