Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili adayı Dr. Tur Yıldız Biçer, Sarıgöl’de yaşanan don olayından zarar gören üzüm üreticileri ile bir araya geldi.
Dadağlı ve Dindarlı mahallelerinde üzüm üreticilerin sorunlarını dinleyen Biçer, “Don nedeniyle yaklaşık 10 bin dekarlık üzüm bağında zarar ortaya çıktı. Bu üzüm bağlarında don nedeniyle ürünler kurudu. Üreticilerimiz üzüm bağlarını kazarak yeniden dikmeye başladılar. Bir üzüm bağı en fazla 5 yılda randımanlı verim verir hale geliyor. Buradaki don zararı yüzde 100’e varmakta. Bu çiftçilerimiz üzümü kültür olarak bilirler ve 5 yıl boyunca ne yer, ne içerler, mutlaka desteklenmesi gerekir. Perişan durumdalar. Ben zararda olan üzüm üreticilerimizin sorunlarıyla sonuna kadar ilgileneceğim.” dedi.
“ÜRETİCİYE BİR YANDAN DON BİR YANDAN ÇEK VURDU”
Üreticilerin tek sıkıntının don olmadığını kaydeden Biçer, çekten dolayı bir çok üreticinin mağdur durumda olduğunu söyledi. Biçer, “Üreticilerimize bir dokunup bin ah işitiyoruz. Üzüm üreticilerimiz her yıl çek kanunu yüzünden trilyonlara bulan alacakları ödenmediğini, sıkıntıya düştüklerini dile getirdiler. Çek yasasının değiştirilmesini istiyorlar. Ayrıca bir de doğa olayı zararı eklenince düşünün üreticilerimizin dertlerini. Üzüm üreticilerimizin sorunlarına mutlaka kulak verilmeli. Borçlarının 10 yıla yayılmasında yarar vardır. Bu nedenle üzümcülerimizin sorunları çözülene kadar takipçisi olacağım.” diye konuştu.
ESNAF VE VATANDAŞ ZİYARETİ YAPTI
CHP’li Biçer, üzüm üreticilerinin yanı sıra partililer ile birlikte esnaf ve vatandaş ziyaretinde bulundu. Biçer, “Esnafımızın durumu içler acısı. Bağ-Kur borçlarını ödeyemiyorlar, sağlık hizmetlerinden faydalanamıyorlar. Yanında çalıştırdıkları personellerin bile sigortalarını tam ödeyemiyorlar. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak 7 Haziran’dan sonra yapacağımız ekonomik reformlarla birlikte halkımızın bütün mağduriyetlerini gidereceğiz. Esnafımızın, işçimizin, memurumuzun,çiftçimizin yüzü Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı ile gülecek.” dedi.