Mersin’deki Türkiye Engelliler Yüzme şampiyonasında 4 kez Türkiye Şampiyonu olan engelli milli yüzücü Ferzan Özkan, akülü tekerlikli aracına kavuştu.
Yakınlarının yıllar önce kendisine hediye ettiği akülü tekerlekli sandalyenin kullanım dışı kalmasıyla birlikte uzun süredir sıkıntı yaşayan Ferzan Özkan bu isteğini ailesi ve kendisini Türkiye şampiyonalarına hazırlayan yüzme antrenörü Şule Şenyoğurtuçu Dalyan aracılığı ile Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman’a iletti. Savaş Duman’nın da Bedensel Engelli Ferzan Özkan’ın dileğini AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ’a iletmesinin ardından kısa süre içerisinde Ferzan Özkan’ın yeni bir akülü tekerlekli sandalye isteği yerine getirildi. Temin edilen akülü tekerlekli sandalyeyi Ferzan Özkan’a Atatürk Olimpiyat Havuzu bünyesinde bulunan Engelliler Koordinasyon Merkezi önünde gerçekleştirilen törenle teslim edildi.
Uzun bir aradan sonra yeniden akülü tekerlikli sandalyesine kavuşmanın mutluğunu yaşayan Ferzan Özkan, “Kim vesile olmuş ise herkese gerçekten çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra arkadaşlarıma sık sık gidip geleceğim için çok sevinçliyim” dedi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Savaş Duman ise, “Engellilerimizin sportif aktivitelere katılmaları için gereken desteği veriyoruz. Bunun da karşılığını bizlere getirdikleri madalyalar alıyoruz. Engelli yüzücümüz Ferzan Özkan da onlardan birisi. Son olarak Mersin’de katıldığı şampiyonada çok az bir farkla dünya barajını kaçırdı. Başaracaktır buna inancımız tamdır. Onun bizden küçük bir isteği olmuştur yerine getirmekten çok mutluyuz.” diye konuştu.
Milletvekili Selçuk Özdağ ise şunları söyledi:
“Ferzan kızımızın başarılarını yakından takip ediyorum. Gerek Dünya gerekse Avrupa şampiyonasında mücadele edebilecek dereceyi kıl payı kaçırdı. Bir süre önce bir ameliyat geçirdiğini biliyorum fakat onu daha ciddi bir ameliyatın beklediğini de biliyorum. Ameliyat ile ilgili biz elimizden geleni yaparız. O zorlu ameliyat sonrasında hiç vakit kaybetmeden yeniden yüzme antrenmanlarına başlayacaktır. Buradan şunu söylemek isterim ki Ferzan kızımız dünya şampiyonu ol dile benden ne dilersen.”
Ferzan Özkan ise, “Sağlık sorunlarımın üstesinden gelir gelmez kısa sürede toparlanıp yapılacak olan en yakın paralimpik yüzme yarışlarında ülkemin yüzünü ağartacak derece elde edeceğim.” dedi.