Yunusemre Kent Konseyi Engelli Meclisi ve Altı Nokta Körler Derneği Manisa Şubesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği ‘Engelsiz Yaşamın Temeli Eşduyum’ projesi tanıtım toplantısı yapıldı. Proje kapsamında projeye dahil edilen okullar ve etkinliğe katılan öğrenciler ile beraber ilgili kurum ve kuruluşların belirlediği arazide ‘Engelsiz Yaşam Ormanı’ adıyla ağaç dikimi yapılacak.
Yunusemre Belediyesi’nde gerçekleştirilen projenin tanıtım toplantısına Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, Aile ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürü Murat Konan, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül, Altınokta Körler Derneği ve Bedensel Engelliler Derneği üyeleri, okul müdürleri ve Yunusemre Kent Konseyi üyeleri katıldı.
Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, Kent Konseyi’nin çok başarılı işler yaptığı vurgulayarak, “Engelsiz Yaşamın Temeli Eşduyum projesi engellerin aşılması noktasında hepimizin duyarlı olmasını gerektiren bir projedir. Sosyal belediyecilik anlamında da Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Çerçi’nin her zaman duyarlılığı ve bu konudaki bizlere göstermiş olduğu liderlik ve hizmetler ile Yunusemre Belediyemiz her alanda ilklere imza atmaya devam edecektir. Yunusemre Belediyesi olarak projeye elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz.” dedi.
ENGELSİZ YAŞAM ORMANI ADIYLA AĞAÇ DİKİMİ YAPILACAK
Yunusemre Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Bedriye Pehlivan ise, ‘Engelsiz Yaşamın Temeli Eşduyum’ projesinin tanıtım toplantısını gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, “Proje ile ilköğretim 5. ve 6. sınıf öğrencileri ile engelli bireyleri bir araya getirerek yaşama onların pencerelerinden bakmalarına yardımcı olmak ve aralarında eş duyumu sağlamak. Engelli bireylerin engelsiz yaşam için fayda sağladıkları araç ve gereçleri tanıtmak, engelsiz yaşama dair onların da farkına varabilecekleri durumları görsel sunumlarla anlatmak, sorularını cevaplamayı amaçlıyoruz. Projeyi belirlediğimiz 23 Nisan, Mesir, Cemal Ergün, Vestel, Çağatay Uluçay İlköğretim Okulları ile Doğa, Ülkem, My Kolej ve Hedef Kolejinde uygulayacağız. Engelsiz Yaşamın Temeli Eşduyum projesine dahil edilen okulların etkinliklerine katılan öğrencileri ile birlikte kurum ve kuruluşların belirlediği arazide ‘Engelsiz Yaşam Ormanı’ adıyla ağaç dikimi yapılacaktır.” şeklinde konuştu.