15-21 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında, Manisa’nın Kula ilçesinde Gençlik yürüyüşü düzenlendi. Yunus Emre Anadolu Lisesi önünde toplanan gençler, ellerindeki pankartlarla yürürlerken geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Rabia Baylan’ın fotoğraflarını kalplerinin üzerinde taşıyarak ailesinin acısına ortak oldular.
Düzenlenen yürüyüş programına Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan, Kula İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hakan Özkan, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaş katıldı. Kula İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen program çerçevesinde gerçekleştirilen yürüyüşe, Kula Selim Sebahat Palanduz Anadolu Lisesi bando ekibinin de eşlik ettiği yürüyüşe vatandaşlar da büyük destek verdi.
Gençlik yürüyüşü programına katılan Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan, Gençlik Haftası’nın gençler için çok önemli olduğunu belirterek geleceğin teminatı olan gençlere yönelik bir hafta boyunca etkinliklerin düzenleneceğini söyledi. Çarpan, “Gençlik Haftası nedeniyle başlangıç olarak yapılan gençlik yürüyüşü güzel bir şekilde tamamlandı. Daha sonra hafta boyunca aktiviteler devam edecektir. Geleceğimizin teminatı olan geleceğimize damgasını vuracak gençlere bugünlerin önemini vurgulama noktasında önem arz ediyorum. Gençlik haftasının önemli olduğuna inanıyorum. Gençlerimizin çeşitli etkinliklerle geçireceği gençlik haftasının güzel ve faydalı olmasını diliyorum” dedi.
RABİA UNUTULMADI
Kula İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Spor Bakanlığı Kula İlçe Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Gençlik Haftası programı çerçevesinde yapılan Gençlik Yürüyüşünde gençler, geçen hafta vefat eden genç kız Rabia Baylan’ı da unutmadı. Siyah giyen gençler, yürüyüşe katılanların kalplerinin üzerine genç Rabia’nın fotoğraflarını asarak vefat eden Rabia’yı unutmadıklarını gösterdiler. Yürüyüş güzergahı üzerinde bulunan Genç Rabia’nın ailesinin evinin önünden geçerken, balkonda bulunan genç Rabia’nın ailesini selamlayarak ailenin acısına ortak oldular.
Gençlik yürüyüşüne katılan Canan Kafalı, "Acımız çok büyük. Bugün gençlik yürüyüşünde vefatından dolayı aramızda bulunamayan Rabia arkadaşımızı ölümsüzleştirmek adına bizim onunla beraber olduğumuzu göstermek adına yürüyüşe katılan arkadaşlarımıza fotoğrafını dağıtarak kalbimizde olduğunu göstermek istedik. Yürüyüş güzergahı önünde Rabia’nın evinin olması nedeni ile ailesinin acısını bir nebze dindirebilmek için yoldan geçerken ailesini saygıyla selamladık." diye konuştu.