Gördes’te AK Parti’nin seçim yürüyüşünün sonunda yaptığı miting MHP’nin seçim yürüyüşü tarafından bölündü. Kısa süreli sözlü sataşma ve arbedeye rağmen olay sağduyulu yaklaşan AK Partili belediye Başkanı Muhammet Akyol’un partilileri yüz metre ileriye çekmesiyle olaylar daha fazla büyümeden önlendi.
AK Parti Gördes İlçe Başkanı Mehmet İnci ve Belediye Başkanı Muhammet Akyol önderliğinde binlerce vatandaşın katılımıyla yapılan seçim yürüyüşünün sonunda coşkulu bir miting gerçekleştirildi. Tam bu sırada yapılan MHP’nin yürüyüşü MHP ilçe yönetimi tarafından AK Parti’nin miting alanının önünden geçirilmek istendi. Emniyet amirinin bu isteği onaylamasının ardından AK Partililerin bulunduğu alanın içinden geçen MHP’liler sözlü tahriklerde bulunmaya başladı.
Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol miting alanını bölerek geçen MHP’li vatandaşların tahriklerine rağmen AK Partili kalabalığı defalarca uyararak geri çekti. Buna rağmen ilerlemeyen MHP’lilerin küfürlü tahrikleri devam edince miting alanında kısa süreli arbede yaşandı.
Daha sonra Başkan Akyol ve Başkan İnci AK Partili kalabalığı yüz metre ileriye alarak olayların büyümesini engelledi. Emniyet amirinin MHP’li vatandaşları miting alanının ortasından geçirmesi büyük bir tepkiye sebep oldu.
Başkan Akyol yüz metre ileride yeniden yaptığı konuşmada, "Bu terbiyesizliği yapanlara 7 Haziran günü en güzel cevabımızı vereceğiz. Yürüyüşlerinin bitmesine rağmen, bizleri engellemek için miting alanımızı bölerek geçmeye çalıştılar. Biz partililerimizi ne kadar geriye çektiysek ilerlemediler. Allah korusun burada büyük bir kavga çıksa hesabını verebilecekler miydi? Değerli dava arkadaşlarım onların anlayışı şiddetle beslenen bir anlayış. AK Parti bu oyunlara hiç bir zaman gelmedi gelmeyecek. Sandıkta en güzel cevabı vereceğiz. Mitingimizi burada tamamlayacağız. Bugün yapılan tahrikler sandıkta bizlere tekrar yapılacaktır. Sandıklarımıza; bu tarz şiddet olaylarına izin vermeden sonuna kadar sahip çıkacağız." dedi.