Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında gerçekleştirilen tarıma dayalı ekonomik yatırımların 10. etap müracaatları başladı.
Salihli Ticaret Borsası ve Manisa Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce Kula belediyesi ek hizmet binası toplantı salonunda Manisa Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü proje yürütme birimi tarafından kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı, tarıma dayalı yatırımların desteklenmesi 10. etap müracaatları hakkında bilgilendirme semineri yapıldı.
Seminer öncesi Konuşan Salihli Ticaret Borsası Başkanı Yetiş Aksoy, Manisa’da yapılabilecek başvuru konularının ve detayları hakkında bilgiler verileceğini belirterek, yatırım yapacaklar için bu programın büyük bir fırsat olduğunu, projelerin yüzde 50’sine destek verildiğini ve verilen destek tutarının 3 milyon TL’ye kadar çıktığını belirterek fırsattan yararlanmak isteyen tüm yatırımcıları seminere katıldıkları için teşekkür etti
Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube müdürü Halil Karadeniz seminerde yaptığı konuşmada, “30 Nisan 2015 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 2015 - 2016 yılı yatırımları için müracaatların tebliği tarihinden itibaren 30 gün içerisinde yapılması gerekiyor. Tebliğ çerçevesinde gerçek ve tüzel kişilerin kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak için gerçekleştirecekleri ekonomik yatırımlara, hibeye esas proje tutarına yüzde 50 oranında hibe desteği verilecektir” dedi.
Program kapsamında Manisa’da yapılabilecek başvuru konularını da anlatan Karadeniz, “Bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması (yaş meyve sebze tasnif, paketleme ve depolama yatırımları hariç), soğuk hava deposu, çelik silo, hayvansal kökenli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, hayvansal ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi (ham deri), alternatif enerji kullanan yeni sera, alternatif enerji üretim tesisleri konuları program kapsamında değerlendirilecek olup, ilimizde yapılacak yatırım konuları olarak kabul edilecektir" diye konuştu.
Karadeniz, bu tebliğ çerçevesinde ekonomik yatırım konularında yatırımcıların ülke genelinde sadece bir adet proje başvurusunda bulunabileceğinin altını çizerek, “18 Ocak 2011 tarihli Bakanlar Kurulu Kararına dayanılarak çıkarılan tebliğler kapsamında daha önce hibe desteğinden yararlanan tesislerde alternatif enerji üretimine yönelik kapasite artırımı ve teknoloji yenileme konusundaki başvurular hariç herhangi bir yatırım konusu için hibe başvurusu yapılamaz. Başvuru yapabilecek kişilerin, ekonomik yatırımlar destekleme programında Bakanlık Kayıt Sisteminde kayıtları bulunan gerçek ve tüzel kişilerin olması gerekmektedir. Ayrıca ekonomik yatırımlara yönelik proje konularına başvurabilecek gerçek ve tüzel kişilerin idari ve mali açıdan kamudan bağımsız olması gerekmektedir” dedi.