Manisa’nın Köprübaşı İlçesinde Kültür, Sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen 16’ncı Çilek Festivali çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Festivale Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Köprübaşı Kaymakamı Abdulkadir Çelik, Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, Köprübaşı Belediye Başkanı Zafer Mergen, Köprübaşı İlçe Jandarma Komutanı Ferit Güçlü, Köprübaşı Emniyet Amiri Ufuk Yıldırım, Köprübaşı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Veli Çoban, Köprübaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kanmaz ve Kars Arpaçay’dan gelen öğrenci grubu ile çok sayıda davetli katıldı.
Halkın yoğun ilgi gösterdiği gelenekselleşen çilek festivalinde, okul gösterileri, stant etkinlikleri, çeşitli konserlerin yanı sıra, 700 ürünün dereceye girmek için yarıştığı çilek yarışması da düzenlendi.
Festivalinin açılışında konuşan Belediye Başkanı Zafer Mergen, festivalin tüm Köprübaşı halkına hayırlı olmasını dileyerek, Köprübaşı ilçesi için daha iyi ne yapılması gerekiyor ise her şeyi yapmaya hazır olduklarını söyledi. Başkan Mergen, çileğin iç piyasaya yetmediğini daha çok Rusya, Ukrayna ve Bulgaristan’a ihracat yaptıklarını dile getirdi.
Köprübaşı Kaymakamı Abdülkadir Çelik konuşmasında, yıllar önce ilçede görev yapan bir Kaymakamın vasıtasıyla çilek üretimine başlanıldığını belirterek, 16 sene içerisinde çilek üretiminde ilçede çok ciddi manada artış olduğunu kaydetti.
Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi de Manisa’daki 5 bin 215 dekar çilek üretim alanında 15 bin 250 ton çilek üretildiğini, bunun 3 bin 400 dekarının Köprübaşı İlçesinde olduğunu söyleyerek, "Köprübaşı İlçesi, çilek üretimiyle adını dünyaya duyurmuş durumda. Çilek üretiminin ilçenin kalkınmasındaki payı çok fazla. Üretim yılda 10 bin tonu aşıyor. Belli bir kısmı da yurtdışına ihraç ediliyor. Burada bir ürünün, ilçenin kalkınma potansiyelini nasıl etkilediğini görüyoruz. Çilek, Köprübaşı İlçesi için tam bir başarı hikayesi. Bu başarının altında devlet ve vatandaş işbirliği yatıyor" dedi.
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ise yaptığı konuşmada, Köprübaşı çileğinin hak ettiği markayı yakalaması için elinden gelen her şeyi yapacağını kaydetti. Vali Bektaş, çileğin Köprübaşı için çok önemli bir ürün olduğunu vurgulayarak, "Çilek üretimi Köprübaşı ilçesinin kaderini değiştirmiş durumda. İlçede, bu ürünün potansiyelinin bu kadar artmasında emeği geçen İlçe Kaymakamlığına ve tüm kamu kuruluşlarına teşekkür ediyorum. Festivalin birlik ve beraberlik içinde geçmesini diliyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından yapılan çeşitli etkinlikler sonrasında Vali Bektaş ve beraberindekiler, stantları tek tek gezerek bilgiler aldı. Çilek yarışması ve çilekli pasta yarışmalarında derece alan yarışmacılara, ödülleri Vali Erdoğan Bektaş ve protokol üyeleri tarafından verildi. Festival, yatırımcıların işletmelerini tanıtmalarıyla sona erdi.