Kula Milli Eğitim Müdürlüğünce öğrenci servisi şoförlerine eğitim verildi. Verilen eğitimde Kula İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Kula İlçe Jandarma Komutanlığı görevlilerince servis şoförleri bilgilendirildi.
Öğrenci servis şoförlerine verilen eğitim Kula Kenan Evren İlk ve Ortaokulu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Kula Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen toplantıya Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpam, Kula İlçe Trafik Büro Amirliği, Jandarma trafik bürosunda görevli personel, Kula Şoförler ve Otomobilciler Odası 2. Başkanı Ahmet Gürkan, kooperatif başkanları ve şoförler katıldı.
YAKLAŞIK 3 SAAT EĞİTİM VERİLDİ
Yaklaşık 3 saat süren eğitimde Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan tarafından şoförlere, Milli Eğitim Bakanlığı taşıma yoluyla eğitime erişim yönetmenliği, öğrenci taşıma uygulamaları sözleşme esasları, taşıma güzergahları, öğrenci taşıma uygulamaları, araç sürücüsü ve rehber personelin yükümlülükleri, etkili iletişim yöntemleri ve araç şoförünün olumsuz örnek oluşturacak davranış modelleri hakkında bilgiler verildi.
Kula İlçe Trafik Büro Amiriliğinde ve Jandarma Trafik Tim Bürosunda görevli personel ise şoförlere, kara yolları trafik kanunu, okul servis araçları hizmet yönetmenliği, öğrenci taşıma uygulaması açıklaması, trafik işaretleri ve kuralları, aşırı hız, yakın takip, şerit izleme, geçiş kolaylığı sağlama, olası kaza sonrasında yapılması gerekenler, emniyet kemerinin önemini gibi kurallar konusunda eğitim verdi.