Saruhanlı ilçesine bağlı Kumkuyucak Mahallesi’nin muhtarı Nuri Karacaoğlu, mahalle yollarının, mezarlık ve derelerin perişan halde olduğunu belirterek, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden hizmet beklediklerini ifade etti.
742 nüfuslu Kumkuyucak Mahallesi’nin muhtarı Nuri Karacaoğlu ve bazı vatandaşlar, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden uzun süredir hizmet alamadıklarını iddia ederek tepki gösterdi. Mahalledeki sıkıntıları anlatan Muhtar Karacaoğlu, “Ovamızdan geçen ve yağışlarda taşkınlara yol açarak mahsullerin su altında kalmasına neden olan derenin ıslahı için Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne başvurduk. Ancak dere hala ıslah edilmedi. Saruhanlı ilçe merkezinden mahallemize ulaşım sağlanan yolumuz çok kötü durumda, özellikle mahallemize yakın bölümlerde bozuk ve çukur yerler var. Bunun bakım ve onarımı için Büyükşehir Belediyesi Saruhanlı İlçe Koordinatörlüğü’ne dilekçe verdik. Yolun durumunu anlattık. Bize o zaman ’ihale yapıldı’ dediler ancak hala bir çalışma yapılmadı. Bizler burada bir kaza bela meydana gelmeden yolumuzun bir an evvel düzenlenmesini istiyoruz. Vatandaşın sabrı tükenmek üzere, bizi oyalamasınlar.”
Kumkuyucak Mahallesi’nde ikamet eden Ahmet Yenilmez ise yollar ve derelerde olduğu gibi mahalle mezarlığında da büyük sorun olduğunu belirterek, aylardır temizlenmeyen mezarların otlar içinde kaldığını ifade etti. Yenilmez; “Geçen hafta Anneler Günü’ydü. Biz annelerimizin mezarına gitmeye utandık. Büyükşehir Belediyesi’ne onlarca dilekçe vermemize rağmen ne mezarlığımız, ne yolumuz, ne de kanalizasyonumuzla ilgili hiçbir çalışma yapılmadı. Seçimin üzerinden bir yıl geçti ancak Büyükşehir Belediyesi gelip bu mahalleye bir tek çivi çakmadı. Büyükşehir Belediyesi su sayacı okumak için her ay buraya personel gönderiyor ama hizmet için kimseyi göndermiyor.” dedi.
Manisa’da Büyükşehir Belediyesi kurulmadan önce belde belediyesi olan Kumkuyucak’taki içme suyu arıtma tesisinin çalışır durumda olduğunu, ancak şu an çalışmadığını dile getiren Yenilmez, sözlerine şöyle devam etti: “Sayın Cengiz Ergün’den ricamız; reklam peşinde koşmaktansa, elektrik direklerine ve otobüs duraklarına fotoğraflar asmaktansa, yerel seçim öncesine çıkıp nasıl tüm köy ve mahalleri dolaştıysanız yine aynı şekilde dolaşıp halkın sorunlarını dinlemenizi ve çözmenizi istiyoruz.”