Türkiye Sualtı Sporları Federasyonunu (TSSF) 2015 yılı faaliyet programında yer alan 1-2 Yıldız Dalış Eğitmenlik ve Rehber Dalıcı Sınavı, Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atatürk Olimpik yüzme Kompleksinde yapıldı. Toplamda 90 kişinin katıldığı sınavların sonuçları önümüzdeki günlerde açıklanacak.
Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından yapılan en önemli organizasyonlardan biri olan 1-2 Yıldız Dalış Eğitmenlik ve Rehber Dalıcı Sınavı Manisa Atatürk Kapalı Yüzme Havuzunda gerçekleştirildi. 1 Yıldız Dalış Eğitmenlik Sınavına 41 kişi, 2 Yıldız Dalış Eğitmenlik Sınavında 16 kişi ve Rehber Dalıcı Sınavına 33 kişi olmak üzere toplamda 90 kişi sınavlara katıldı.
MANİSA’NIN SEÇİLMİŞ OLMASI ÖNEMLİ
Sınavlar yazılı sınavlarla başlarken, konu anlatımları, ilkyardım uygulamaları ve havuz uygulamaları ile devam etti. Havuz uygulama sınavları Atatürk Kapalı Yüzme Havuzunda gerçekleştirildi. Konu ile ilgili bilgi veren İl Müdürü Dr. Savaş Duman, sınavlara Türkiye’nin dört bir yanından toplamda 90 kişinin katılması ve bu sınavlar için TSSF’nin Manisa’yı tercih etmesinin İl Müdürlüğü için önemli olduğunu söyledi. İl Müdürü Duman ayrıca sınavlarda hazır bulunan TSSF As Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen’e, TSSF Eğitim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şamil Aktaş’a, Sınav Eğitim Komisyonuna ve tüm katılımcılara teşekkür ederek, başarılar diledi.
DENİZ UYGULAMASI YENİFOÇA’DA YAPILDI
Sınavlarla ilgili teknik bilgi veren TSSF İl Temsilcisi H.Hayri Tokmakçı ise deniz uygulama çalışmalarına katılmaya hak kazandıklarını ve deniz uygulaması için İzmir Yenifoça’da bulunan Polen Tatil Köyüne gidilerek, deniz uygulamalarının burada sorunsuz bir şekilde yapıldığını bildirdi. Sınav sonuçlarının birkaç gün içerisinde www.tssf.gov.tr adresinde yayınlanacağını açıklayan Tokmakçı, “Bizlerde sınavlarda başarılı olan tüm eğitmenlerimizi kutluyoruz. Almış oldukları eğitmenlikler sonucunda üç tarafı denizlerle çevrili ve dünyadaki en eski batıklara ev sahibi yapan ülkemiz karasularındaki güzellikleri başta ülkemiz vatandaşlarına ve tüm dünya vatandaşlarına tanıtmaları konusunda kendilerine canı gönülden başarılar diliyoruz.” dedi.