Manisa Sivil Dayanışma Platformu (MASİDAP) Dönem Sözcüsü ve Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, “Yeniden büyük Türkiye için koalisyonlara ‘hayır’, seçmenlerin koalisyonuna dayalı hükümete ‘evet’ diyoruz” dedi.
Manisa’da birçok sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek kurduğu Manisa Sivil Dayanışma Platformu, 7 Haziran Genel Seçimleri öncesi düzenledikleri basın toplantısıyla hükümetten yana olduklarını açıkladı. Öğretmen Evi’nde düzenlenen basın toplantısına MASİDAP Dönem Sözcüsü Mehmet Emin Sofuoğlu, yönetim kurulu üyeleri, MASİDAP üyesi sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
MASİDAP Dönem Sözcüsü Mehmet Emin Sofuoğlu, yeniden büyük Türkiye hedefine hiç olmadığı kadar yakın olduklarını dile getirerek, yeni anayasayı büyük Türkiye’nin ön sözü ve yol haritası olarak gördüklerini söyledi.
Mehmet Emin Sofuoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“İnsanlarına vatandaşı olmanın onurunu yaşatan bugünün Türkiye’sinin, öncelikle son on yıllık süreçte devam eden siyasi ve ekonomik istikrarın sonucu olduğunu bir kez daha vurguluyoruz. İstikrarını sürdüren Türkiye’nin sadece kendi ülkemiz ve milletimiz için değil Filistin, Suriye, Bosna, Kosova, Makedonya, Somali, Myanmar, Arakan, Doğu Türkistan ve medeniyet paydaşımız bütün ülkeler için, merhamet ve adalet bekleyen dünya mazlumları için de büyük bir güvence olduğuna inanıyoruz. Medeniyet havzamızla birlikte insanlığın da adalet ve merhamet beklentilerinin umut ülkesi ‘yeniden büyük Türkiye’ hedefine hiç olmadığı kadar yakın olduğumuzu düşünüyoruz. Bu nedenle, eski Türkiye hayali kuranlara, etnik kimlik siyaseti yapanlara, milleti ve değerlerini yok sayanlara, yok etmeyi planlayanlara itibar etmeyeceğiz. Yeni Anayasa’yı yeniden büyük Türkiye’nin ön sözü ve yol haritası olarak görüyoruz. Bu anlayışla sivil, özgürlükçü, demokratik yeni anayasa konusunda kararlı olacağız. Yeniden büyük Türkiye için koalisyonlara ‘hayır’ seçmenlerin koalisyonuna dayalı hükümete ‘evet’ diyoruz. Tek başına iktidar ya da iktidar ortağı oldukları dönemlerde hukuksuz uygulamalarıyla vicdanlarımızı kanatanların, kaynağını açıklamaya zorlandıkları vaatlerle cüzdanımızı kabartacakları iddiasına milletimizin itibar etmeyeceğini görüyoruz. Bu nedenle gerçeklerden hareketle 7 Haziran’da gerçekleşecek 25. dönem milletvekili seçimlerinde önce İnsan, mutlaka demokrasi, elbette özgürlük, sadece sivil irade anlayışıyla çözüm süreci, yeni anayasa ve yeniden büyük Türkiye hedeflerini gerçekleştirmeyi isteyenleri önemseyeceğiz.”