Şehzadeler Belediyesi ile Yiğitbaşı Vakfı, Aşk ve Muhabbet Eri Yiğitbaşı Veli Konferansı düzenledi. Şehrin manevi değerlerini önemsediklerini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Her zamankinden daha fazla aşka ve muhabbete, Allah dostlarını anlamaya ihtiyacımız var” dedi.
Manisa’nın değerlerini Şehzadeler halkı ile buluşturan Şehzadeler Belediyesi, Yiğitbaşı Vakfı ile işbirliği yaparak Aşk ve Muhabbet Eri Yiğitbaşı Veli konulu bir konferans düzenledi. Tarihi Rum Mehmet Paşa Bedesteni Nikah ve Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Yiğitbaşı Vakfı Başkanı Sefer Yıldız ve çok sayıda vatandaş katıldı. Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ögke ve Süleyman Demirel İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rifat Okudan’ın konuşmacı olarak yer aldığı konferans öncesinde Sultan Camii İmam Hatibi Cemil Tombak tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti verildi.
“ALLAH DOSTLARINA ANLAMAYA MUHTACIZ”
Şehzadeler’in değerlerini önemsediklerini ifade eden Başkan Çelik, “Belediyemiz bir yıl önce kuruldu ancak sosyal ve kültürel etkinliklere ayrı bir önem verdik. Bu noktada Şehzadeler’in değerlerini de ayrıca önemsiyoruz. İlk kültür yayınımız da Yiğitbaşı Veli Ahmed Şemseddin-i Marmaravi Hazretleri oldu. Birinci kitabımızın bir Allah dostu olması bizleri çok mutlu etti. Şehirleri ayakta tutan fiziki direkler varsa, görünmeyen manevi direkler de vardır. Ahmed Şemseddin-i Marmaravi Hazretleri de bunların başında gelir. Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ögke Hocamıza katkılarından dolayı yürekten teşekkür ediyorum. Bundan sonra Manisa’ya gelen misafirlerimize de bu kitabımızı hediye edeceğiz. Her zamankinden daha fazla aşka ve muhabbete muhtacız. Allah dostlarını anlamaya muhtacız. Yiğitbaşı Vakfı’na da böyle bir etkinliği bizimle birlikte düzenlediği için teşekkür ediyorum” dedi.
“TASAVVUF DÜŞÜNCESİNİN ÖNEMLİ TEMSİLCİLERİNDEN”
Marmaravi Hz.’nin Türk tasavvuf düşüncesinin önemli temsilcilerinden biri olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ögke, “Yiğitbaşı Veli Ahmed Şemseddin-i Marmaravi Hz. Halvetilik’te bir yol açısı, kol başıdır. Ona izafe edilen Ahmeddiye, daha sonraki dönemlerde Halveti yoluna önderlik eden pek çok mutasavvıf, şair ve düşünür üzerinde etkili olmuştur. Dolayısıyla Marmaravi’nin bir kol kuruculuk vasfından da öte, farklı irfani zümrelerin oluşmasına katkı sağlayan kültürel ve edebi alanda bir ilham vesilesi olma niteliği de vardır” diye konuştu. Aşk ve muhabbeti anlatan Prof. Dr. Rifat Okudan ise, Yiğitbaşı Veli’nin muhabbettin kazanılması için neler tavsiye ettiğine dikkat çekti.