Manisa trafo merkezinden Muradiye Orta Ölçekli Sanayi Sitesine kablo çekileceğini kaydeden AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “Böylelikle Orta Ölçekli Sanayi Sitemizin elektrik problemi çözülmüş olacak. Bu yatırımın toplam maliyeti 4 Milyon TL olacak. Bunun onayı alındı, ihalesi en kısa sürede yapılacak” dedi.
Yuntdağ’daki köylerin enerji nakil hatlarının da değiştirileceğini belirten Özdağ, “Manisa Yuntdağ bölgesinde 38 ile 42 yıllık hatlar vardı, bunlar yaptığımız girişimler ve görüşmeler neticesinde komple yenilenmiş, değişmiş olacak. O bölgede ki ihtiyaç duyulan trafolarda bu yatırım çerçevesinde yenilenecek. Bu yatırımda 6 Milyon liraya mal olacak. Böylece Orta Ölçekli Sanayi Sitemiz ve Yuntdağ bölgesindeki elektrik hatlarıyla ilgili probleme kesin çözüm bulunacak. İki yatırımın toplam maliyeti ise 10 Milyon lira” şeklinde konuştu.
MANİSA’YA TOPLAM 700 MİLYON TL ENERJİ YATIRIMI YAPILDI
Elektrikte yatırım ve üretimi arttırmaya devam ettiklerini kaydeden Özdağ Manisa’ya AK Parti iktidarları döneminde toplam 587 Milyon TL enerji yatırımı yaptıklarını belirtti. Özdağ açıklamalarına şöyle devam etti: “Ülkemizin artan enerji talebini dikkate alıyor ve denenmemiş enerji çözümlerine yöneliyoruz. Yerli ve yenilebilir enerji kaynaklarına önem veriyor, yurt içi enerji üretimini arttırıyoruz. Yeraltı ve yerüstü kaynaklarımızı ülke ekonomisine yüksek katma değer sağlayacak şekilde değerlendiriyoruz. Enerji sektörünü büyüterek geleceğin Türkiye’sini teminat altına alıyoruz, Bu çalışmalar içerisinde Manisa ilimize toplam 38 yeni santral kazandırdık. Manisa ilimize iktidarımız döneminde enerji sektöründe yaptığımız kamu yatırımı 587 Milyon TL’ye ulaştı. Dağıtım şirketlerinin yatırımıyla birlikte şu an itibariyle bu yatırım toplam 700 Milyon TL’ya ulaştı.”
MANİSA DOĞALGAZLA AK PARTİ İKTİDARIYLA BULUŞTU
AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ ayrıca Manisa’ya doğalgazın AK Parti iktidarı döneminde geldiğini kaydederek yapılan yatırımlar neticesinde Manisa merkez nüfusunun yüzde 60’ından fazlasına doğalgaz arzının sağlandığını ifade etti.