AK Parti iktidarı döneminde Manisa’da 550 engelli memur ve bin 394 engelli işçinin istihdam ettirildiğini söyleyen AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “Türkiye genelinde ise Hükümetimiz bir dünya rekoru kırarak son 10 yılda 170 bin engelli vatandaşımıza istihdam imkanı sağladı.” dedi.
Sancaklıbozköy’de ihtiyaç sahibi felçli bir vatandaşı ziyaret ederek akülü tekerlekli sandalyesinin teslim eden AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ vatandaşın talep ve sorunlarını dinledikten sonra önemli açıklamalarda bulundu. 2007-2015 yılları arasında Manisa’da engelli evde bakım ve rehabilitasyon hizmetleri için toplam 328.6 milyon TL ödenek aktarıldığını kaydeden Özdağ Dünya’da bir ilki başararak engelli memur seçme sınavını başlattıklarını ifade etti. Özdağ, “2007 yılında engellilere evde bakım ve rehabilitasyon hizmetini başlatarak engelli vatandaşlarımızın hayat standartlarını ve kalitesini yükseltme yolunda önemli adımlar attık. Manisa’da şu ana kadar 550 engelli memur ve bin 394 engelli işçi kardeşimizin kamu kurum, kuruluşlarında istihdamı sağlandı” şeklinde konuştu.
ENGELLİYE BAKMAK İNSANİ VE İMANİ BİR BORÇTUR
Özdağ açıklamalarına şöyle devam etti:
“Hepimiz birer potansiyel engelliyiz. Engelli vatandaşlarımıza bakmak aynı zamanda bizlerin insani ve imani borcudur. Bu nedenle öncelikle biz engelli olmaya sebep olan etkenlere karşı dikkatli ve temkinli olmalı. Engelli oluşu engellemeliyiz. Engellilik; doğuştan ya da kaza veya uzun süren bir hastalık sonucunda oluşan bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal yeteneklerin kaybı olarak tanımlanmaktadır. Her toplumda var olan ve toplumun önemli bir parçasını teşkil eden engellilere sahip çıkılması, onların desteklenmesi ve yaşam şartlarının iyileştirilmesi her duyarlı ferdin önceliği olmalıdır. Engelli vatandaşlarımızın sorunları sadece kendilerinin ve ailelerinin değil, tüm insanlığın ortak sorunu olmalıdır. Engelliler ile ilgili politikalar; sadece engelli vatandaşlarımızın insani haklarını ve sosyal güvencelerini sağlamakla sınırlı olmayıp, aynı zamanda engelli olmaya neden olan etmenlerin çözümünü de kapsamalıdır. Her bireyin bir engelli adayı olduğunu unutmamalıyız. Zira tanıdığımız nice sağlıklı insanlar bir iş kazası, bir trafik kazası ya da bir hastalık sonucu engelli durumuna düşmüşlerdir. Başımıza gelebilecek bu kazalardan sakınmak, olacaklara şimdiden önlem almakla olur.”