Manisalı şair ve yazar Nazmi Alper Tanrıverdi’nin güftesini yazdığı, Yılmaz Yüksel’in bestelediği ‘Ben Anadoluyum’ isimli eser bu yıl Amasya’da 11’inci kez düzenlenecek olan Altın Elma Türk Sanat Müziği Beste Yarışmasında 542 eser arasından finalde yarışmaya hak kazanan ilk 10 eser arasında yer aldı.
11. Altın Elma Türk Sanat Müziği Beste Yarışmasına bu yıl 183 katılımcı tarafından gönderilen 542 eser TRT Müzik dairesi başkanlığı tarafından oluşturulan ön eleme kuruluna Amasya Belediyesi tarafından teslim edildi. 4 ayrı aşamadan sonra 19 Mayıs Salı günü Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Osman Akbaş’ın da katılımıyla TRT Müzik Daire Başkan Yardımcısı Hasan Özgen Gürbüz, Kadri Şarman, Yılmaz Pakalınlar, Erkan Yüksel, Selçuk Sipahioğlu’ndan oluşan TRT Repertuar Kurulunca finale kalan 10 eser belirlendi. Kurul ayrıca ödül ve mansiyon verilmeksizin 65 eser ve finale kalan 10 eserle birlikte toplamda 75 eser TRT repertuarına girmeye hak kazandı.
Türkiye’de Türk Sanat Müziğinde bir marka olan Altın Elma Beste Yarışması, TRT ile Amasya Belediyesi’nin ortak protokolü çerçevesinde 11’inci kez gerçekleştirilecek. 12 Haziran Cuma günü Çelebi Mehmet Kent Meydanında gerçekleştirilecek olan yarışmanın finali TRT Müzik kanalından da canlı olarak yayınlanacak.
Güftesini yazdığı Ben Anadoluyum adlı eserin finalde yarışacak olan 10 eser arasına kalmasının kendisi için büyük bir mutluluk olduğunu kaydeden Nazmi Alper Tanrıverdi, “Benim için güftesini yazdığım bir eserin 542 eser arasından ilk 10’a girerek finalde yarışacak olması çok önemli. Final için Amasya’ya davet edildik. 12 Haziran akşamı finalde yarışacak olan eserimizle inşallah iyi bir derece alıp Manisa’ya döneriz. Eserimiz derece almasa bile şimdiden TRT Repertuarına girmiş durumda.” dedi.