Manisa’nın en önemli ihtiyaçlarını gerçekleştirdiği projelerle tek tek karşılamaya hazırlanan Yunusemre Belediyesi, bir büyük projeyi daha hayata geçirmeye hazırlanıyor. 5 bin 500’lük TOKİ Konut Projesinin ardından dün de Milli Emlak Müdürlüğü ile Yunusemre Belediyesi arasında Doğa Sporları Merkezi için kullanılmak üzere 435 bin dönümlük alanın teslim protokolü imzalandı.
Yunusemre Belediyesi’nde gerçekleştirilen İmza Protokolü’ne Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Milli Emlak Müdürü Ali Kıyak, Belediye Başkan Yardımcıları Şule Uygur, Mustafa Dandin, Can Mercül katıldı. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ile Milli Emlak Müdürü Ali Kaymak arasında imzalanan protokol sonrasında bir açıklama yapan Yunusemre Milli Emlak Müdürü Ali Kaymak, “Hazineye ait olan taşınmaz malların yönetiminde Maliye Bakanlığımızca yapılmaktadır. Toplumun sosyal ekonomik ve kültürel ihtiyaçları hızla değişmekte, bu ihtiyaçların karşılanması amacıyla Hazineye ait taşınmazların satışı, tahsisi, kiraya verilmesi, irtifak hakkı tesisi ile kullanma izini verilmesi hususunda Maliye Bakanlığımızca gerekli yasal ve idari düzenlemeler yapılmaktadır. Bu çalışmaların bir sonucu olarak bugün Manisa’nın Yunusemre ilçesi Osmancalı Mahallesinde bulunan ve dört yanı ormanlarla kaplı 423 bin 745,23 metrekarelik devletin hüküm ve tasarrufu altındaki saha, Doğa Sporları Merkezi olarak Sportif amaçlarda kullanılmak üzere Yunusemre Belediyesi’ne Maliye Bakanlığımızca tahsis edilmiş olup, tahsis konu konusunda emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.
“BÜYÜK PROJELERİN BELEDİYESİYİZ”
Başkan Çerçi, “Yunusemre Belediyemiz ile Milli Emlak Genel Müdürlüğü arasında imzalamış olduğumuz bu protokol ile Osmancalı mevkiinde ormanlık bir alanın içerisinde bulunan 423 bin metrekarelik bir alan Doğa Sporları Merkezi olarak Belediyemiz tarafından faaliyete girecek. İlgili alanın da sahibi Milli Emlak Genel Müdürlüğü. Maliye Bakanlığımız, Milli Emlak Genel Müdürlüğümüz, Manisa’daki Milli Emlak Müdürümüz, Defterdarımız, gayet iyi niyetle samimi bir şekilde yaklaştılar. Her türlü destek ve çabalarından dolayı kendilerine ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Önümüzdeki yıldan itibaren oranın yapılması, geliştirilmesi, projenin faaliyete sokulması ile ilgili pek çok düşüncelerimiz var. Bir kısım projesi tasarlandı ve çizildi ve Zafer Kalkınma Ajansına verildi. Doğa Sporları Merkezinin kurulacağı alan, yeşiller içerisinde ve etrafında göleti de bulunan bir alan. Halkımızın, sosyal ve sportif aktivitelerine ev sahipliği yapabilecek çok güzel bir tesis olacak. Futboldan basketbola, voleyboldan hentbola, tenise ve daha birçok spor faaliyetlerinin ve piknik alanlarını içerisinde barındıran bir tesis olacak. Doğa Sporları Merkezi, bünyesinde yapacak olduğumuz sosyal tesislerle de tam anlamıyla bir cazibe merkezi olacak. Biz Yunusemre Belediyesi olarak, üzerimize ne düşüyorsa bunu yerine getireceğiz. Yunusemre Belediyesi olarak, bütün projelerimiz bizim için ayrı bir önem taşıyor. Bu projenin de en kısa sürede hayata geçmesi ve vatandaşlarımızın hizmetine girmesi için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Biz Yunusemre Belediyesi olarak büyük projelerin Belediyesiyiz. Şimdiden halkımıza hayırlı olsun diyorum” dedi.
“HER TÜRLÜ SPORU BÜNYESİNDE BARINDIRACAK”
Başkan Çerçi, Doğa Sporları Merkezi içerisinde bulunacak olan sportif ve diğer faaliyetler hakkında da bilgi vererek, “Bu alanın içerisinde vatandaşlarımıza hizmet verecek nezih ve kaliteli kahvaltı-yemek mekanları, kır kahvesi, büfeler, mescit, alt yapısı ve çevre düzenlemesi yapılmış piknik alanları, Organik Ürünlerin bulunabileceği Köylü Pazarı, Hobi Bahçeleri, Çocuk Oyun Alanları, Kamp Alanı, Nizami Futbol Sahası, Şenlik Alanı yer alacaktır. Ayrıca bu alan Dağ Bisikleti, Trekking, ATV, Binicilik, Oryantring (zamana karşı hedef noktaya ulaşma), Paintball, Okçuluk, Olta Balıkçılığı gibi spor ve eğlence aktivitelerini yapmak isteyen vatandaşlarımıza hizmet verecektir. Model uçak ve model araç meraklıları bu alandan yararlanabilecektir. Bu Kompleks içinde Offroad ve Motokros parkurlarını da öngörmekteyiz” şeklinde konuştu.
FEDERASYON’DAN BAŞKAN ÇERÇİ’YE TEŞEKKÜR ZİYARETİ
423 bin dönümlük alan üzerine yapımı gerçekleştirilecek olan Doğa Sporları Merkezinin Manisa İçin bir kazanım olduğunu belirten Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Genel Sekreteri Mete Bayrakçı da, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’yi makamında ziyaret ederek teşekkürlerini iletti.