TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, “2023 Yolunda Vizyon Sahibi ve Öncü Manisa” konulu toplantıda konuştu. Manisa’ya yeni bir şehir kuracaklarını söyleyen Berber, ilgili bakanlar kurulu kararının Cumhurbaşkanınca onaylandığını söyleyerek talep toplama sürecinin önümüzdeki hafta başlayacağını duyurdu.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber ve AK Parti Manisa Milletvekili Adayı Murat Baybatur’un ev sahipliğinde Manisa Saruhan Otel’de gerçekleştirilen “2023 Yolunda Vizyon Sahibi ve Öncü Manisa” konulu toplantı sivil toplum örgütlerinin de katılımıyla gerçekleştirildi. Sivil toplum örgütü temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği geceye, toplantının ev sahipliğini üstlenen AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber ve AK Parti Manisa Milletvekili Adayı Murat Baybatur’un yanı sıra Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil ve çok sayıda davetli katıldı.
“Manisa; öncü şehir” vurgusu üzerinde durulan gecede konuşan Berber, ilde 6 bin konutluk yeni bir şehir kurulması projesi için düğmeye basıldığını söyledi. Yunusemre Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle yapılacak olan konutlarla ilgili bakanlar kurulu kararının dün (28 Mayıs) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandığını söyleyen Berber, “Haftasonu ya da en geç pazartesi günü talep toplamaya başlıyoruz” dedi.
İLK ETAPTA 3 BİN KONUT
Manisa’ya altyapısı tamamlanmış yeni uydu kentler ve şehirler kurmanın zorunlu olduğunu vurgulayan Berber, proje kapsamında ilk etapta 3 bin konut inşa edileceğini kaydetti. Burada bina yıkıp, inşa etmenin ötesine geçileceğini dile getiren Berber, altyapısı sorunsuz işleyen, okulu, camisi, yaşam ve sosyal alanları olan yepyeni bir şehir yükseleceğini söyledi.
HERKES MEMNUN OLACAK
Manisa’ya 6 yıldır toplu konut yapılmadığını hatırlatan Berber, şehirdeki arsa ve konut fiyatlarının İzmir’i bile geride bıraktığına işaret etti. Manisa’nın dünyanın tanıdığı bir sanayi şehri olduğunu vurgulayan Berber, büyüme eğilimindeki bir şehrin gelişmesinin engellenmesi halinde konut fiyatlarının tırmanacağını, gecekondulaşmanın artacağını şu sözlerle anlattı:
“Manisa’da 6 yıldır toplu konut yok. Konut fiyatları İzmir’i geçti. Bunu artık çözmemiz lazım. Gerekli adımları attık. Sağolsunlar Yunusemre ve Şehzadeler Belediye Başkanlarımla gerekli projeleri hazırladık. Yeni uydu kentler, yepyeni şehirler kurmamız lazım. Klasik anlamda toplu konutların devri bitti. Artık altyapısıyla, her şeyiyle birlikte yaşanacak şehirler kurmak gerekiyor. Manisa’da bunu gerçekleştiriyoruz. İhale sürecine geldik. Bu haftasonu ya da en geç önümüzdeki hafta başında talep toplamaya başlıyoruz. İnsanları gecekondulara mahkum etmeden, herkesin memnun olacağı bu projeyi hayata geçiriyoruz. Cumhurbaşkanımız bugün onayladı. İlk etapta 3 bin konut inşasına başlıyoruz. Tüm sosyal alanlarıyla yeni bir şehir kuruyoruz. Toplamda 6 bin konuttan oluşacak. Bu bölgede mahrumiyet yaşayan insanlarımızdan tutun da yatırımcılara, iş insanlarına kadar herkes kazanacak.”