Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü 1. Olağan Genel Kurulu ikinci toplantısı, gerçekleştirildi. Toplantıda MASKİ Genel Müdürlüğü hizmet alanı içinde yer alan 17 ilçeye bağlı 97 mahallenin kanalizasyon ve su yatırımları için 100 milyon lira kredi alınması yönünde MASKİ yönetimine yetki verilmesi önerildi.
MASKİ Genel Müdürlüğü 1. Olağan Genel Kurulu ikinci toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında Kültür Merkezi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda ilgili maddeler görüşülürken, MASKİ Genel Müdürlüğü’nün 17 ilçe 97 mahallede içme suyu ve kanalizasyon projelerinin yapılması için MASKİ Genel Müdürlüğü’ne 100 Milyon Liralık borçlanma yetkisi verilmesi konusu görüşüldü. Konuyla ilgili bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “3-4 aydır MASKİ Genel Müdürlüğü 97 mahallede, her ilçede 6-7 tane sıkıntı yaşayan mahalleleri tespit etti. Bunların listesi de belirlendi. Bu alanlarla ilgili yer çalışması bitirildi. Mevcut projeleri bitirildi. Şu an tüm projeler MASKİ’de. Bugün İller Bankası Genel Müdürü ve İzmir Bölge Müdürü ile konuyu konuştuk. Aşağı yukarı 150 milyon gibi bir yatırım. Projelerinin onaylarını İller Bankası’ndan geçmek suretiyle yaptırabilir miyiz diye sorduğumuzda getirin inceleyelim, tasdik edelim, sonra da ihalesine çıkın dediler. 97 mahallenin kanalizasyon ve su yatırımlarının startını alabilme prosedürü bu. Bu işlemin start verilmesi gerekiyor. Eğer bu kararı şimdi alamazsak, Kasım ayı meclisine kalacak. Bu köyler 6 ay daha beklemesin. Bunların projeleri bitirildi. Bunlar şuanda hazır. Köylerde yapılması gereken yatırımın İller Bankası kanalıyla yaptırılması söz konusu. Düşük faizle yaptırılacak. Yüzde 7’lik bir faiz. Özel bankalarda ise bu yüzde 14’e çıkıyor” diye konuştu.
PROJELER HAZIR
Söz konusu yatırım ile ilgili Meclis üyelerine bilgi veren MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, “Manisa ve tüm ilçeler dahil 97 tane mahallemizde altyapı çalışmaları için proje çalışmaları başlattık. Ön incelemesi de yapıldı. Biz aciliyet sırasıyla bu düzenlemeyi yaptık. İlk etapta 97 işin tespitini yaptık. 4 grup halinde proje ihalesine çıktık. Projelerin hepsi tamamlandı. Bunlara ait boruların siparişini verdik. Boruları kendimiz alıyoruz. Bugün İller Bankası Genel Müdürü’nün bize bu konuda ilgi göstermesi hoşumuza gitti. Bu krediyi alırsak çok güzel olacak. Manisa ve ilçelerinin köyleri açısından çok önemli bir çalışmadır” diye konuştu.
Konuşmaların ardından ilgili madde, gündeme alınarak, ara komisyona gönderildi. Toplantıya, ara komisyonların çalışabilmesi için 26 Mayıs Salı günü toplanmak üzere ara verildi.