Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa Milletvekili adayı Hasan Eryılmaz, Manisa’da birçok bağa don vurduğunu belirterek, “Zaten mazot, elektrik ve su gibi konularda destek görmeyen çiftçi bir de bu tür olaylarla karşılaşınca adete perişan olmuşlardır.” dedi.
MHP Manisa Milletvekili adayı Hasan Eryılmaz, çiftçilerin sorunları hakkında açıklamalarda bulundu. Eryılmaz, “Üreticiler TARSİM kapsamında sigortalanmış olsa bile önemli olan her durumda çiftçinin malını güvence altına olmak olmalıdır. Her gün birileri çıkıp ‘çiftçiye destek veriyoruz’ diye bağırıyor. Çiftçiye gidiyoruz çiftçi kan ağlıyor. Sadece bağlar için konuşmuyorum. Bu sorun diğer ürünler için de geçerlidir. Hükümet hangi konuda çiftçiye yardım etmektedir? Ne yazık ki hükümet bir takım göz boyamalarla çiftçimizi kandırmaya çalışmaktadır. Sarıgöl’de Yeşilköy’de çiftçimiz kara kara düşünmektedir” diye konuştu.
Hükümetin tarım politikalarını eleştiren Eryılmaz, “Mazotta, elektrikte ve daha birçok konuda destek göremeyen çiftçiler bir de don olayı ile karşılaşınca perişan duruma düşmektedir. Şimdi soruyorum sizlere birileri gemilerine uçaklarına koyduğu yakıtlarda kafalarına göre uygulamaya giderken, çiftçimizin bu halleri ne olacak, bu hangi vicdana sığar? Milliyetçi hareketin iktidarında sizlere söz veriyorum ki çiftçi refah içinde olacaktır. Ziraat odaları, çiftçilerimiz ve ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla görüşerek ortak bir karar alarak yeni bir çiftçi yasası çıkaracağız. Ben yaptım oldu anlayışı ile hareket etmeyeceğiz. Ortak görüşe önem vereceğiz. Hasar gören yerleri tespit ederek yapılan incelemeler neticesinde çiftçimize destek vereceğiz. Dönüm başına gereken yardım ne ise vereceğiz” şeklinde konuştu.