Manisa’da Forum Magnesia tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen “Geleceğin Dünyası” konulu resim yarışmasında birinci olan Esin Elmas, ailesiyle birlikte Paris’te tatil yapmaya hak kazandı.
Manisa’nın tek alışveriş merkezi olan Forum Magnesia, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla “Geleceğin Dünyası” konulu resim yarışması düzenledi. Yarışma kapsamında 6-11 yaş arası 500 çocuk, 18-19 Nisan tarihleri arasında Magnesia’da düzenlenen etkinlikte hayallerindeki geleceği çizdi. Ardından Forum Magnesia Müdürü Okan Yavaş, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur ve Erdinç Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Halise Yumrukaya’nın yer aldığı jüri, 500 eser arasından en iyi 3 resmi seçti. Yarışmada dereceye girenlerin ödülleri Forum Magnesia’da düzenlenen törenle verildi. 500 eserin yer aldığı yarışmada Esin Elmas, çizdiği resimle birinci olarak Paris tatilini kazandı. Yarışmada ikinci olan Batuhan Akyol playstation ve üçüncü Selin Tuncay ise hediye çeki kazandı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Forum Magnesia Müdürü Okan Yavaş ödül töreninde yaptığı konuşmada, "Paris tatilinin çocukların hayali olduğunu bilerek böyle bir yarışma yapmak istedik. Çocukların ufkunu biraz daha ileriye taşımak istedik. Üçüncüsü düzenlenen bu yarışmada 500 kişilik katılımla gösterilen ilgiye teşekkür ederiz” dedi.
Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur jüri üyeleri olarak çok zorlandıklarını belirterek, "Gençlerimiz çocuklarımız o kadar yaratıcı ki renkleri çok güzel kullanmışlar. Onların hayal dünyalarında biz de kaybolduk. Hepsi birbirinden başarılıydı ama sonuç itibariyle ilk üçü seçtik” diye konuştu. Yarışmada birinci olan Esin Elmas, resmini 23 Nisan Çocuk Bayramı ile geleceğin dünyasını hayal ederek yaptığını söyledi.
Anne Nedret Elmas, Magnesia’nın düzenlediği yarışmadan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Bir hayalimiz gerçekleşti. Esin de çok güzel resimler yapıyordu. Bizde son anda yarışmaya başvurduk. Çok güzel bir ödül oldu bizim için. Ailece çok sevinçliyiz” şeklinde konuştu. Yarışmada ikinci olan Batuhan Akyol ise resminde 3. dünya savaşının olmaması gerektiğini, üçüncü dünya savaşının daha fazla işleri bozacağını ve Rusya ve Ukrayna’nın barış yapması gerektiğini anlattı.