Sarıgöl 4 Eylül İlkokulu öğrencileri ellerinde pankart ve çöp torbalarıyla ilçedeki cadde ve sokaklarda temizlik yaparak esnafa broşür dağıttı. Dünya Çevre Günü nedeniyle düzenlenen temizlik etkinliği Sarıgöl halkından da büyük ilgi gördü.
Sarıgöl 4 Eylül İlkokulu öğrencileri, Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında ilçenin sokak ve caddelerinde yaptıkları temizlikle dikkatleri üstlerine çektiler. Çöp adam figürü hazırlayan öğrenciler temizlik konusunda hazırladıkları pankartları ve çöp torbalarını ellerine alarak Sarıgöl’ün cadde ve sokaklarında gezerek çevre temizlik konusuna dikkat çektiler. Öğrenciler gezdikleri cadde ve sokaklarda bulunan çöpleri toplayıp çöp poşetlerine koydular. Çarşı esnafının dükkanlarının önündeki çöpleri de alan öğrenciler esnaflara temizlik konusunda broşürler dağıttılar.
Sarıgöl 4 Eylül İlkokulu Müdürü Yalçın Duman gerçekleştirdikleri etkinlikle ilgili olarak şunları söyledi:
"Dünya Çevre Günü kutlama programı kapsamında okul öğrencilerimiz temiz bir çevre konusunda dikkat çekmek amacıyla ilçe genelinde temizlik hareketi başlattık. Etkinlikle çevre gününe dikkat çektik. Yararlı olduğunu düşünüyorum."
Öte yandan öğrencilerin çevre günü etkinliği esnaflar tarafından da ilgiyle izlendi.