Manisa Büyükşehir Belediyesi Dış Mahalle Çocuk Kültür ve Sanat Eğitimi Merkezi’nde eğitim gören minik öğrenciler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 475. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali’nin coşkusuna düzenlenen etkinliklerle ortak oldu. Merkezin bahçesinde düzenlenen etkinlikte doyasıya eğlenen çocuklara mesir macunu da saçıldı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve 475. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında, Manisa Büyükşehir Belediyesi Dış Mahalle Çocuk Kültür ve Sanat Eğitimi Merkezi’nde öğrenim gören çocuklar merkez bahçesinde düzenlenen eğlence ile unutulmaz bir gün yaşadı. Çocuklar çalan müzikler ve maskotlar eşliğinde gönüllerince eğlendi. Miniklere etkinlikte pamuk şekeri de verildi. Minikler, daha sonra kendileri için hazırlanan pastanın mumlarını hep beraber üfledi.
Etkinlik, çocuklara mesir macunu saçımıyla devam etti. Çocuklar, Manisa’nın 5 asırlık köklü geleneği olan Manisa Mesir Macunu Festivali’nin heyecanına ortak oldu. Merkez Müdürü Başak Ustamehmetoğlu tarafından saçılan macunları kapmaya çalışan minikler renkli görüntüler oluşturdu.