Çanakkale ile ilgili okuduğu bir kitaptan etkilenen Manisa Turgutlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Edebiyat Öğretmeni Cüneyt Aybey, okul öğrencileri için Çanakkale’de şehit düşen ecdadımız anısına ’Mektup Yazma Yarışması’ düzenledi. Duygu dolu mektupların gönderildiği yarışmaya katılan tüm öğrenciler ödüllendirildi.
Manisa Turgutlu Anadolu İmam Hatip Lisesinde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği yapan Cüneyt Aybey, okuduğu ’Çanakkale Mahşeri’ adlı romandan etkilenerek okulunda bir yarışma düzenledi. Yazar Mehmet Niyazi’ye ait romanda, Mehmetçiklerin o ölüm kalım savaşında memleketlerinden gelecek bir mektubu dört gözle beklediğinden, O zamanın şartlarında çoğunun ailesinin ya mektup yazamadığını ya da çoğunun eline ailelerinin yazdığı mektubun ulaşmadan şehit olduğunu okuyarak etkilenen Cüneyt Aybey, okulunda yarışma düzenledi. ’Çanakkale Deniz Zaferinin Yüzüncü Yılı Anısına Yüz Yılın Ölümsüz ve İsimsiz Kahramanlarına Mektup Yazma’ başlığıyla düzenlenen yarışma, 1915 yılında Çanakkale’de şehit olan dedelerimizin manevi kişiliklerine gıyaben yazılmak üzere düzenlendi.
YARIŞMAYA KATILAN HER ÖĞRENCİYE ÖDÜL VERİLDİ
21 öğrencinin katıldığı yarışmada dereceye giren öğrencilerden birinciye 100 TL, ikinciye 70 TL, üçüncüye ise 50 TL ödül verildi. Okulun Edebiyat öğretmenleri tarafından oluşan değerlendirme komisyonun tarafından yapılan değerlendirme sonucu Ayşe Nur Koçyiğit birinci, Zeynep Ergin ikinci seçilirken Fadime Karaaslan’ın yazdığı mektup üçüncü oldu. Ayrıca yarışmaya katılan her öğrenciye de çeşitli hediyeler verildi.
ÖĞRENCİLER KUTSAL EMANETİMİZDİR
Ödül töreninde konuşma yapan Cüneyt Aybey, bu tür yarışmaları zaman zaman düzenleyerek öğrencileri okumaya ve yazmaya teşvik edeceklerini belirterek, “İçinde bulunduğumuz 2015 yılı Çanakkale Deniz Zaferinin yüzüncü yılı olması anısına bu yarışmayı düzenledik. Unutmamalıyız ki Çanakkale Zaferi, milletimizin bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen sarsılmaz bir inanç ile neleri başarabileceğini göstermesi açısından tüm dünyaya örnek olmuş bir kahramanlık mücadelesidir. Bizim de bu yarışmayı yapmaktaki amacımız kutsal bir emanet olarak gördüğümüz öğrencilerimize Çanakkale ruhunu ve milli değerlerimizi aktarabilmektir. Bu sebeple hem ödül alan öğrencilerime hem de yarışmaya katılan tüm öğrencilerime teşekkür ediyor ve onları tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.