Manisa’nın Kula ilçesi Erenbağı Mahallesinde organik zeytin yetiştiriciliği, hastalık ve zararlı kontrolü konularında üreticilere eğitim verildi.
Muhtarlık binasında gerçekleştirilen eğitime Kula Kaymakamı Murat Güven, Kula İlçe Tarım Müdürü Bilgin Sarısu, İl Tarım müdürlüğü Organik Tarım Koordinatörü Ziraat Mühendisi Aylin Kılınç, ilçe Organik Tarım Koordinatörü Ziraat Mühendisi Funda Uğurbaş, teknik elemanlar, köy muhtarları ve çok sayıda üretici katıldı.
Toplantıda, İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü Organik Tarım Koordinatörü Ziraat Mühendisi Aylin Kılınç ve Kula ilçe Tarım Müdürü Bilgin Sarısu tarafından organik zeytin üreticilerine organik zeytin yetiştiriciliği, hastalık ve zararlı ilaç kullanımı ve kontrolü konularında eğitim verildi.
Konferans sonrasında teknik elemanlar, koordinatörler, Köy muhtarları ve önde gelen üreticiler ile birlikte Kula ilçesinde organik zeytinciliğinin durumu, sorunları ve çözüm önerilerinin değerlendirildiği ortak akıl toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantıda İlçe Kaymakamı Murat Güven yaptığı kısa konuşmada projeler kapsamında 2015 yılında yapılması düşünülen iş planı hakkında üreticiler ile paylaşımlarda bulundu. Toplantı, Kula için organik zeytincilikte uygulanacak projeler için planlamalar yapılması ile sona erdi.