Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, paralel yapının ve diğer şer odaklarının engelleme girişimleri ve saldırılarına rağmen Osmanlı Ocakları’nın her geçen gün çığ gibi büyüdüğünü ve güçlendiğini bildirdi.
Osmanlı Ocakları Manisa İl Başkanlığı binasının açılışına katılmak üzere Manisa’ya gelen Canpolat, kentteki temaslarının ardından Osmanlı Ocakları Saruhanlı İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. Saruhanlı’da Ocak Başkanı Mehmet Ali Kabakçıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Canpolat, Ocak binasında oturup teşkilat mensupları ile sohbet etti. Canpolat burada yaptığı açıklamada, Osmanlı Ocakları’nın Türkiye’de önemli bir boşluğu doldurduğunu, teşkilat olarak her geçen büyümeye devam ettiklerini ifade etti.
Paralel devlet yapılanmasının saldırılarına ve taklitlerine karşı dik duruş göstererek, daha da güçlendiklerini, vatan ve millet sevgisiyle hizmet ettiklerini dile getiren Canpolat, şöyle dedi; “Osmanlı Ocakları, dergi olarak 2005’de, dernek olarak ise 2009 yılında Osmanlı kültürünü, örf ve adetlerini araştırmak, tanımak ve tanıtmak amacı ile kurulmuştur. Ocağımız Türkiye’nin bütün il ve ilçelerinde teşkilatlanma çalışmalarında sona gelmiş ve dünyaya açılmaya başlamıştır. 5 ülke ile ülkemizin 64 İlinde teşkilatlarımızı açtık. Bizler bu davaya inandık. Hiçbir engel bizi yıldıramayacak. İç ve dış saldırılara boyun eğmeden, paralel yapıya karşı dik durarak, “Osmanlı Ocakları Namusumuzdur” diyen Cumhurbaşkanımız ve Ustamız Recep Tayyip Erdoğan’ın emrinde olmaya devam edeceğiz.”
Canpolat, konuşmasının ardından Osmanlı Ocakları Andını okudu, teşkilat mensupları ise Canpolat’ın cümlelerini tekrarladı. Canpolat, Saruhanlı’da ocak yönetimi ile bir süre daha vakit geçirdikten sonra ilçeden ayrıldı.
Canpolat’ın Saruhanlı’daki ziyaretinde Osmanlı Ocakları Ege Bölge Başkanı Faik Çağlayan, İzmir İl Başkanı Bahattin Boyraz, Manisa İl Başkanı Ali Arslan ile çok sayıda teşkilat mensubu da hazır bulundu.