Manisa’da Validen, belediye başkanlarına, kurum müdürlerinden doktorlara ve ağır otizmli çocukların yer aldığı ‘Manisa Otizmin farkında’ kamu spotunun tanıtımında duygusal anlar yaşandı. Tanıtım sırasında bazı anneler gözyaşlarını tutamazken, çalışma katılımcılar tarafından çok beğenildi.
Manisa Otizm Derneği tarafından otizme dikkat çekmek için hazırlanan kamu spotunun tanıtımı ile fotoğraf ve resim sergisinin açılışı Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi fuayesinde gerçekleştirildi.
Fotoğraf ve resim sergisinin açılışının ardından Meclis Salonu’nda ‘Manisa otizmin farkında’ kamu spotunun tanıtımı yapıldı. Tanıtıma Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, kamu spotunda yeralan isimler, daire müdürleri ve otizmli çocuğu bulunan aileler katıldı.
Tanıtım filmi öncesi kısa bir konuşma yapan Manisa Otizm Derneği Başkanı Saadet Şerenoğlu, “2 Nisan Otizm Farkındalık Günü için ne yapabiliriz düşüncesiyle bir video hazırladık. Hazırladığımız videoda şuna dikkat çekmek istedik. Ağır otizmli çocuklarımızın yaşadığı sıkıntıları video ile dile getirmek istedik. Sağolsunlar bizi kırmadılar. Hepsi bizim videomuza destek olmak için stüdyomuza gelerek tereddütsüz yanımızda oldular. Videoda bulunan bize destek olan tüm kurumlara müdürlerime ve başkanlarıma teşekkür ediyorum. Otizm br rahatsızlık değil bir farkındalıktır. Biz Manisa’da bu farkındalığı sizinle beraber oluşturduk” dedi. Şereoğlu’nun konuşmasının ardından Fotoğraf sanatçısı Samet Başbelen tarafından ücretsiz olarak hazırlanan ‘Manisa otizmin farkında’ videosu gösterime girdi. Video sırasında bazı katılımcıların gözyaşlarını tutamadıkları görülürken, kamu spotu katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.
Video sunumunun ardından kamu spotunda yer alan CBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, “Önce kendimizin farkında olmalıyız. Sonra çevremizde olan biten herkesin, her şeyin farkında olmalıyız. Biz otizmin farkındayız. Biz diğer engelli grubundaki kardeşlerimizin farkındayız. İnşallah bu farkındalık katlanarak, artarak sizin çalışmalarınızla devam edecek” dedi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu ise, “Farkında olmak, birlik olmak, beraber olmak, sorunları beraber çözebilmek ve bu dünyamızı beraber paylaşabilmek. Bizde Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman yanınızdayız, her zaman sizlerle birlikteyiz ve biz sizleri çok seviyoruz.” şeklinde konuştu.
Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal da, “Otizmde farkındalık otizmde eğitimi getirecektir. Otizmdeki eğitim de mutlaka ve mutlaka başarıya odaklanmış olacak ve başarıyı getirecek. Bizlerde Şehzadeler Belediyesi olarak hep yanınızdayız, hep yanınızda olduk bundan sonra da yanınızda olacağız.” dedi.
Video sunumunun ardından Fotoğrafçı Samet Başbelen tarafından video çekimlerinde yer alan ağıt otizmli çocukların fotoğraflandığı sergi gezildi.