Manisa Gördesliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından şiir, resim ve anı kategorilerinde yarışma düzenlendi. Yarışmaya katılan ve anı dalında birinci seçilen İsmail Aybey’in, 30 yıl önce sobada yanan oyuncaklarını anlattığı anısını salonda okuması duygusal anlar yaşattı.
Manisa’nın Gördes ilçesinden olup Manisa’da yaşayan Gördesliler tarafından kurulan Manisa Gördesliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından resim, şiir ve anı dalında bir yarışma düzenlendi. Düzenlenen yarışmanın ödül törenine Gördes İlçe Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Belediye Başkanı Muhammet Akyol, Gördes Meslek Yüksek Okulunun eski Müdürü olan Manisa Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Manisa Gördesliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Ertekin ve çok sayıda Gördesli katıldı.
Dernek Başkanı Hasan Ertekin’in konuşmasından sonra ödül törenine geçildi. Şiir yarışmasında Mehmet Semih Gülcan, resimde Şirin Özbakan, anı yarışmasında ise İsmail Aybey birinci seçildi. Protokol tarafından dereceye giren yarışmacılara ödülleri verildi. Ayrıca gecede, Gördes’e büyük katkılar sağlayan Belediye Başkanı Muhammet Akyol’a ve Prof. Dr. Ahmet Ataç’a çiçek takdim edildi. Yarışma sonunda Manisa’dan gelen bir müzik grubu tarafından da mini bir konser verildi.
ANNESİ GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesinde Sağlık Memuru olarak çalışan İsmail Aybey’in, anı yarışmasında birinci seçilmesi üzerine salonda anısı okutuldu. Gördes’in kültürel ve tarihi özellikleriyle yoğrulan anıda, tam 30 yıl önce kendisi çocukken annesi tarafından oyuncaklarının sobada yakılmasını konu alan ‘Yanarak Küle Dönen Oyuncaklarım’ başlıklı anısı salonda duygusal anlar yaşattı. İsmail Aybey’in salonda bulunan annesinin de gözyaşlarıyla anıyı dinlemesi, dikkatlerden kaçmadı.
Konuyla ilgili açıklama yapan İsmail Aybey, “Biz küçükken abimle beraber, eve misafirler geldiği zaman oyuncaklarımızı döker, toplamadan bırakırdık. Yine annemin sinirli olduğu bir günde böyle yapmıştık. Annem o sinirle oyuncak sepetimizi sobanın içine döktü. Bütün oyuncaklarımız yanmıştı. Ne olduğunu anlayamamıştık. O gün bugündür o oyuncakların acısını yüreğimde hissediyorum. Anı yarışmasının yapılacağını duyunca bu anım aklıma geldi ve kaleme aldım. Jüri tarafından birinci seçildi. Salonda anımı okutacaklarını tahmin etmemiştim. Okuyunca salonda büyük bir alkış koptu. Herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.