Manisa’da kamu kurumlarına ziyarette bulunarak çalışan memurlara çalışmalarından dolayı teşekkür ederek çiçek hediye eden AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ AK Parti iktidarının Manisa’ya son 13 yılda toplam 12 Milyar TL’lik yatırım desteğinde bulunduğunu söyledi.
Kamu kurumlarındaki memurlara çalışmalarından dolayı teşekkür ederek çiçek takdim eden AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ’a ziyaretleri esnasında AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, AK Parti Şehzadeler İlçe Kadın Kolları Başkanı Rukiye Yaver, Gençlik Kolları Başkanı Volkan Karabulut, kurum yetkilileri ve partililer eşlik etti.
TARIM VE HAYVANCILIĞA 1,4 MİLYAR, SAĞLIĞA 402 MİLYON TL AKTARDIK
Manisa İl Gıda- Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Manisa Merkez Devlet Hastanesi ve Manisa Defterdarlığını ziyaret eden AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, AK Parti iktidarının son 13 yılda Manisa’ya Gıda - Tarım ve Hayvancılıkta; 1.4 milyar TL, sağlıkta ise, 402 milyon TL yatırım ve destek bütçesi aktardığını kaydederek, “Yeni sağlık tesislerinin yapımı, hastanelerin tıbbi cihaz kapasitelerinin arttırılması, hasta yataklarının nitelikli hale getirilmesi gibi hizmetlerin yürütülmesi için bütçeden sağlığa ayrılan payı yükselttik. Ambulans filomuzu yükselttik. Aile hekimliği, evde sağlık hizmeti, ilaca ulaşımın kolaylaşması, Alo 182 Randevu Sistemi gibi devrim niteliğindeki yeniliklerle vatandaşımızın sağlık çilesine son verirken, tarım ve hayvancılığa verdiğimiz yatırım desteği ve hibelerle üreticimizin yüzünü güldürdük” şeklinde konuştu.
2014’DE TARIMA 236.2 MİLYON TL
Kamu Kurumu olarak ilk ziyaretini Manisa İl Gıda-Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne gerçekleştiren AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, AK Parti iktidarının son 13 yılda Manisa’ya 1,4 milyar TL nakit hibe desteğinde bulunduğunu belirterek, “Üretimden hasada, işletmeden satışa her aşamada üreticimizi destekledik. Mazot desteği ilk olarak AK Parti iktidarıyla birlikte başladı. Kimyevi gübre desteğini doğrudan çiftçimize ödenmesini sağladık. Prim destekleri, hayvancılık, tohum ve fidan, tarımsal sigorta TARSİM, toprak analizi, kırsal kalkınma ve daha birçok destek ile üretimi teşvik ettik. Tarımsal kredilerde faizleri düşürdük. Tarımın birçok alanında üreticilerimize sıfır faizli kredi sağladık. Güvenilir gıda, arazi toplulaştırılması, tarım danışmanlığı, eğitim-yayım, AR-GE, zirai mücadele ve daha birçok alanda ürettiğimiz yenilikçi çözümlerle Manisalı üreticilerimize, çiftçilerimize daha verimli bir zirai hayat inşa ettik. Manisa’ya verdiğimiz tarımsal destek ödemelerini 13 yılda 4 kat arttırdık sadece 2014 yılında tarıma verdiğimiz nakit tarımsal destek miktarı 236.2 milyon TL olarak gerçekleşti. Yine 2014 yılında tarımcılığa toplam 63.2 milyon TL nakit maddi destek aktardık. Verdiğimiz destekler sözde değil özde destek olarak üreticilerimizin ve besicilerimizin yüzünü güldürdü. Hayvancılığı yeni projelerle daha da geliştirmeye gayret gösteriyoruz” ifadesinde bulundu.
BİR YIL İÇERİSİNDE 100 AÇILIŞ YAPILACAK
Özdağ İl Gıda- Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün ardından Manisa Merkez Devlet Hastanesini ziyaret etti. Ziyaretinin amacının hastalara acil şifalar, doktorlara ve sağlık çalışanlarına ise görevlerinde muvaffakiyet dilemek olduğunu kaydeden Özdağ, “Hasta ziyareti bizim kültürümüzde, dinimizde var. Bir taraftan da sağlıkta yaptıklarımızı anlatmaya devam ediyoruz. Sağlıkta büyük devrimler yaptık. Vatandaşlarımızın bu nedenle memnuniyet oranları çok yüksek. Gecesini gündüzüne katarak sağlıkta bir reformun gerçekleşmesinde büyük payları bulunan sağlık personelimize teşekkür ediyorum. Yapımı devam eden 2 Hastanemiz var. Bir tanesi Turgut Özal’daki Şehir Hastanemiz diğeri de Merkez Efendi Hastanemiz. Bin yataklı 2 Hastaneyi 30 ay içerisinde tamamlayacağız. Sayın Başbakanımızın, ‘Bütün ilçelerde Hastane olacak’ şeklinde bir sözü vardı. Manisa bunu yerine getirdi. Kula ve Ahmetli olmak üzere 2 İlçemizde şu an hastanemiz geride kaldı. Ahmetli’nin arsasını aldık. Kula’da da Belediye Başkanı arsayı bize teslim ederse hem Ahmetli’nin hem de Kula’nın Devlet Hastanesi 1,5 yıl içerisinde hizmete girecek. Birkaç içerisinde Demirci ve Soma’da yeni Devlet Hastanelerini açıyoruz. Salihli’deki Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Hastanemizin açılışını yapmaktan bahtiyarlık duyuyorum. Bu yıl Manisa’da toplam 100 civarında açılış gerçekleştireceğiz. İşsizliği yüzde 5.7’den 3.4’e düşürmeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.