Alaşehir Belediyesi ’Allgau-Orient / Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi’ ekibini ilçede misafir etti. Alaşehir etabını tamamlayan Allgau-Orient / Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi ekibi Dalaman’a uğurlandı.
Alaşehir Yeşilyurt Mahallesinden giriş yapan ralliciler 80 kilometrelik bir etaptan oluşan, şehrin doğu sınırı sayılan Yeşilyurt Mahallesi Gümüşçay, Killik, Ilgın, Caberfakıllı, Işıklar, Tepeköy, Piyadeler, Gürsu, Kavaklıdere, Yeniköy, Şahyar Mahallelerini kapsayan parkuru tamamlayarak Kenan Evren Parkı’nda kamp kurarak dinlenmeye çekildiler. Ralliciler belediye tarafından kendilerine ayrılan bölümde çadırlarını kurarak yorgunluklarını giderdiler. Parkuru tamamlayarak araç parkına giren misafirlere içerisinde Alaşehir’in dünyaca ünlü sultaniye üzümü, Sarıkız Maden Suyu, pekmez ve sirkesinin bulunduğu birer torba hediye edildi. Ralliciler parkur kapsamında bulunan Killik Mahallesi Su Deposu Tepesi ve Alaşehir Toptepe’den şehrin görünüşüyle ilgili görüntü ve fotoğraflar çektiler. Jean Kilisesi’nden fotoğraf çeken Ralliciler için gece Kenan Evren Parkı’nda Manisa Büyükşehir Belediyesi Müzik Korosu bir konser verdi. Ralliciler Alaşehir’den Dalaman’a hareket ettiler.
Ralli Doğu Batı Grubu birinci başkanı Nadir Serin, "Günde yaklaşık 600 kilometre yol katediyoruz. Ancak Eşme- Alaşehir arası 110 kilometre Alaşehir’de seçilen parkur çok özenli seçilmiş ve bizleri çok mutlu etti. 110 kilometre parkuru 4,5 saatte dolaşabildik. Alaşehir belediyesine bu ciddiyetinden dolayı teşekkür ediyoruz." diyerek, organizasyonun amblemini Alaşehir Kaymakamı Kemal İnan ve Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban’a arabalarında kullanılmak üzere hediye etti.
Alaşehir Belediye başkanı Gökhan Karaçoban ise, "Misafirlerimizin gezi programı bitti. Gece konuğumuz oldular. Parkur boyunca Alaşehir’i tanıtıcı afiş ve levhalar yerleştirdik. Amacımız ilçemizin dünya çapında tanıtılması, sosyal kalkınmaya katkı sağlamak. İlçemizde konuk etiğimiz 21 ülkeden 113 takım, 670 katılımcı, 339 klasik otomobille bizleri onurlandırdı. Alaşehir’i dünya şehri yapacağız dedik. İşte dünya burada. 670 katılımcının Alaşehir’de bir gece konaklamasıyla esnafımıza ekonomik katkı sağlaması. Dünyaca ünlü uçsuz bucaksız Sultaniye üzüm bağlarımızın tanıtılması, bizim için en büyük onurdur. İlçemize sosyal ve kültürel anlamda katkıda bulunması halkımız için iyi bir etkinliktir" dedi.
Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi, Almanya-Oberstaufen, Avusturya-Viyana, Slovenya-Lübyana, Hırvatistan-Zagreb, Sırbistan-Belgrad, Bulgaristan-Sofya, İstanbul, Ordu, Çorum, Ankara, Antalya, Uşak Ulubey, Manisa Alaşehir, Mersin, İsrail-Hayfa, Kudüs, Filistin-Beytüllahim, Ürdün-Amman’da tamamlanacak.
Alaşehir Belediyesi Kenan Evren Parkı’nda festival haline getirdiği gecede Manisa Büyükşehir Belediyesi Müzik Korosu izleyenlere coşkulu bir gece yaşatırken, Atatürk Anadolu Lisesi Folklor ekibi Trakya ve Ege yöresi halk oyunlarını sergileyerek, izleyenlerden büyük alkış aldılar.
YOKSULLARA 300 ÇİFT AYAKKABI
Ralli temsilcisi Nadir Serin, Alaşehir’den ayrılırken, yoksul ve muhtaç çocuklara dağıtılmak üzere 300 çift ayakkabı bağışladılar. Nadir Serin, "Amacımız yarışmak değil, dikkat çekmek. Dünya üzerinde bulunan muhtaç çocuklara ulaşabilmek. Bu amaçla azda katkımız olması amacıyla ayakkabı bağışı yaptık" dedi.
Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban da yapılan bağıştan dolayı teşekkür ederek, "Yardımlarınız en iyi şekilde değerlendirilerek yerlerine ulaşacaktır" dedi.
BELEDİYE BAŞKANI İMZA ATTI, START VERDİ
Ralli ekibinin arabalarına anı anlamında imzalar atan Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, rallicileri uğurlamak için start verdikten sonra rallicilere şehir turu attırmak için yarış arabalarından birisine binerek eskortluk yaptı.