Manisa’nın Salihli ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklar şiirler okuyarak, gösteriler sundu.
Salihli ilçesindeki ilk programda, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Dilek, kutlamalar kapsamında Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Burada saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören sona erdi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın Salihli’deki resmi programı ise Altınordu Ortaokulu bahçesinde yapıldı. Programa İlçe Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Garnizon Komutanı Binbaşı Yavuz Yavuz, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza San, Belediye Başkanı Zeki Kayda, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Taşcı, veliler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Dilek günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.
Çocukların arasına davetlileri görmekten duydukları memnuniyeti dile getiren Dilek, "Sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe, çağdaşlığa, bilme, teknolojiye açılan aydınlık ve büyük bir kapı olan 23 Nisan sevinç ve gururla kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak Gazi Mustafa Kemal’in geleceğin teminatı olan çocuklarımıza sevgi ve güvenini göstermektedir. Bizler, bu sevgi ve güven sayesinde dünyanın ilk ve yegane çocuk bayramı olarak tarihe geçen, millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve cumhuriyetin temellerinin atıldığı gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sayesinde tüm dünya çocuklarıyla ulusal egemenlik sevincimizi paylaşıyoruz" dedi.
Okul bahçesindeki törende minikler gösterilerini sunarken, onları izleyen aileleri de bol bol fotoğraf çekti.