Salihli Ticaret Borsası, Türkiye’nin ilk zeytin ve zeytinyağı fuarı olan Olivtech 2015 5. Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı’nı ziyaret etti.
İzmir’de gerçekleştirilen fuara, Salihli Ticaret Borsası Meclis Başkanı Halil Çöygün, Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş Aksoy ve Genel Sekreter Turan Yalçın katıldı. Fuarda yer alan Akhisar standında, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş,
TBMM Plan Bütçe Komisyon Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat ile görüşen Salihli Ticaret Borsası yönetimi; bölge tarımının sorunları, zeytin ve zeytinyağı ile ilgili fikir alışverişinde bulundular. Fuara katılış amaçlarının ilçenin önemli gelir kaynakları arasında yer alan zeytin ve zeytinyağının tanıtımı için çalışmalarda bulunup faaliyete geçirmek olduğunu belirten Salihli Ticaret Borsası Başkanı Yetiş Aksoy, “Hedefimiz önümüzdeki dönemlerde yapılacak olan fuarlarda Salihli Ticaret Borsası ve üyeleri olarak katılım göstermektir. Üyelerimizin ve üreticilerimizin bu tür fuarlara katılımı ve ziyareti oldukça önemlidir. Burada son teknolojileri yerinde görme şansını yakalamaktadırlar. Ayrıcı sanayiciler ve imalatçılarla birebir görüşme imkanı ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunabileceklerdir. Fuar alanını gezdikten sonra özellikle Akhisar Ticaret Borsası ve Çanakkale Ticaret Borsası stantlarını da ziyaret ederek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldık.” dedi.