Manisa’nın Salihli ilçesinde, deve sahipleri bir araya gelerek Deve Güreşleri ve Devecilik Kültürünü Yayma Derneği’ni kurdu.
Salihli ilçesinde kurulan derneğin başkanlığına ise Halil Toker getirildi. Dernek, ilk resmi ziyaretlerini ise, Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu ile Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda’ya gerçekleştirdi. Kaymakam Ertan Peynircioğlu’na yaptığı ziyarette konuşan Başkan Halil Toker, Salihli’nin uzun yıllardır deve güreşlerine hasret olduğunu dile getirdi. Toker, "Salihli’de deve sahibi olan arkadaşlarımızla bir araya gelerek dernek kurmak istedik. Amacımız bu kültürü gelecek nesillere aktarmak. Salihli’yi deve güreşleri ile adını Türkiye’ye duyurmak istiyoruz. Bu anlamda Salihli’de güzel organizasyonlar yapmayı hedefliyoruz” dedi.
Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda’da ise, kendisine yapılan ziyarette, şu ifadelere yer verdi:
"Salihli’de 8 Mart’ta çok güzel bir deve güreşi organizasyonuna imza attık. Bu deve güreşlerimizi geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz. İnşallah deve güreşleri organizasyonlarını belediyemizin desteği ile birlikte dernek çatısı altında bundan sonra da devam edecektir" şeklinde konuştu.