Saruhanlı Belediyesinde uygulanmak üzere Yerel Kamu İşverenler Sendikası (Yerel-Sen) ile Tüm Belediye ve Genel Hizmet İşçileri (Hizmet-İş) sendikaları arasında üç yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı.
Saruhanlı Belediyesi’nde düzenlenen törene, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, resmi arabulucu Prof. Dr. Faruk Sapancalı, işveren sendikası yetkililerinden Yerelsen Genel Sekreter Yardımcısı Yahya Bilgin, Yerelsen Uzmanı Cavit Tokpınar, İşçi sendikası yetkililerinden ise Hizmet İş Manisa Şube Başkanı Turan Karafil, Şube Sekreteri Muhsin Seven ve iş yeri temsilcisi Hasan Kozlu katıldı.
Daha önce yapılan görüşmeler sonucunda varılan mutabakat metinleri taraflar arasında karşılıklı olarak imzalandı. 3 yıl süreyle geçerli olacak anlaşma kapsamında belediye işçilerinin maaşlarına 2015 yılının ilk 6 ayı için yüzde 6, ikinci 6 ayı için yüzde 6 zam uygulanacak. Sözleşme kapsamındaki 2. ve 3. yılda ise işçi maaşlarına enflasyon oranında zam yapılacak.
Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı burada yaptığı konuşmada, işçileri mağdur etmeyecek bir düzenlemeye imza attıklarını belirterek, “Bizler bugüne kadar nasıl ki işçilerimizi kolladıysak bundan sonra da aynı hassasiyetimizi sürdüreceğiz” dedi.