Manisa’nın Saruhanlı İlçesinde, Belediyenin tahsis ettiği Saruhan mahallesindeki 12 bin 250 metrekare alana, İmam Hatip Orta Okulu, İmam Hatip Anadolu Lisesi, 200 yataklı öğrenci yurdu ve Cami’nin de içinde bulunduğu dev bir eğitim tesisi yapılacak.
Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, beraberinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, İmam Hatip Gönüllüleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Arif Gökoğlan ve Milli Eğitim Şube Müdürleri, okulun yapılacağı alana giderek incelemelerde bulundu.
Başkan Yaralı, burada gazetecilere yaptığı açıklamada Saruhanlı’da uzun süredir eksikliği hissedilen İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu’nun Saruhanlı’ya kazandırılması için bir çalışma başlattıklarını söyledi.
Bu kapsamda ilk iş olarak mülkiyeti Belediyeye ait olan Saruhan mahallesindeki 12 bin 250 metrekare arsayı okul yapılması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis ettiklerini ifade eden Yaralı, “İlçemizin güzel ve merkezi bir noktasında, öğrencilerimizin kolay ulaşabileceği bu alanı okul yapılması için tahsis ettik. Bu alan okulların yapılmasıyla külliye havası kazanacak. Okulların burada konuşlanmasıyla birlikte, ilçe merkezine 200 metre mesafede olan ancak kıyı bir mahalle olarak kalan burası da hareketlenecek. Şehirleşme anlamında da güzel bir yer seçtik. İlçemiz için hayırlı olsun.” dedi.
İmam Hatip Okullarını önemsediklerini, bunun için diğer okullarda olduğu gibi bu okulun yapımına da katkı sağladıklarını sözlerine ekleyen Yaralı, “Hayırseverlerimizin de bu sürece gireceklerine ve okulun yapımına katkıda bulunacaklarına inanıyorum. Çünkü burada büyük bir eğitim kurumu yapılacak. Buradan tüm hayırseverlere de seslenerek okulumuza yardım yapmaya çağırıyorum” diye konuştu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Işık ise ilçede geçici olarak bir binada eğitim veren halihazırdaki İmam Hatip Ortaokulu’nda 200, Lise kısmında ise 40 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.
Başkan Yaralı’nın girişimleri ile tahsis edilen arsaya yapılacak okulun eğitime açılmasıyla öğrencilerin buraya taşınacağını belirten Işık, şöyle konuştu:
“Ben şahsım, teşkilatım, öğretmen ve öğrencilerim adına Sayın Başkanımıza teşekkür ediyorum. Kendilerini her zaman saygı ve minnetle anacağız. Öğrencilerimiz de her zaman sayın Başkanımızı unutmayacak ve dualarını esirgemeyeceklerdir. Bizler kendisini bir eğitimci olarak görüyoruz. Her zaman bizim yanımızda oldular, okullarımıza sürekli katkılar sağladılar. Bize tahsis edilen alan İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce 2015 yılı yatırım programına alındı. Yatırım İzleme ve Koordinasyon Daire Başkanlığı da (YİKOB) gelip hal planını çıkartacak ve hemen ihale edilecek. 16 derslikli olarak planladığımız bu alana inşallah 9-10 ay sonra yada gelecek yılın ikinci döneminde öğrencilerimizi taşıyacağız. Öncelikle 16 derslikli İmam Hatip Ortaokulu binamız yapılacak. Daha sonra da Lise, cami ve pansiyonumuzun yapımına geçilecek. Bu konuda bizlere yardımcı olan Sayın Valimiz Erdoğan Bektaş’a, Kaymakamımız Erdoğan Kanyılmaz’a, Başkanımız Hüseyin Yaralı’ya ve Belediye Encümen üyelerine bir kez daha teşekkür ediyorum.”
Saruhanlı İmam Hatip Gönüllüleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Arif Gökoğlan da katkılarından dolayı Başkan Yaralı’ya teşekkür ederek, “Saruhanlı’da bir ilki gerçekleştiriyoruz. Önemli bir eksiği gideriyoruz. Bir çok ilçede olan ancak Saruhanlı’da olmayan İmam Hatip okulunu ilçemize kazandırıyoruz. Saruhanlı’da ayrı bir manevi hava olacak. İlçemiz için hayırlı olsun” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Milli Eğitim Müdürü Işık, eğitime sağladığı katkılardan dolayı Başkan Yaralı’ya plaket verdi.