Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde, Ahilik Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Saruhanlı ilçesinde, Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanlığı ile Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen kutlamalar kapsamında, Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Törene, İlçe Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serhat Karakuş, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı ile çok sayıda esnaf katıldı.
Saruhanlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Emin Kenez, burada yaptığı konuşmada, Ahiliğin Türk tarihi kadar eski olduğunu, Ahilik kavramının Oğuz Hanlığı, Uygur, Göktürk ve Hun devletlerine kadar dayandığını belirtti. Kenez, "Kelime olarak kardeş, eli açık, konuksever ve yiğit anlamına gelen Ahilik iş ahlakını savunan, sermayeyi ve işçinin alın terini koruyan, ahlak, bilim eğitim ve çalışma prensipleri üzerine kurulan kalite ve fiyat kontrol sistemine benzer yönleri olan ilk sivil toplum örgütüdür" dedi.
Programda, öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okunmasının ardından ödül törenine geçildi. İlçede yılın ahisi seçilen Şevki Akıtan’ın ödülünü ise ilçe Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz verdi.
Ayrıca ilçede yılın genç esnafı seçilen Orçun Telli’nin ödülünü Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serhat Karakuş, yılın kadın esnafı seçilen Ayşegül Kuruöz’ün Yetişgin’in ödülünü ise Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı takdim etti.
Program, mevlit-i şerif okunması ve aşure ikramının ardından son buldu.