Şehzadeler Belediyesi, ÇEVKO Vakfı ve Anadolu Cam işbirliği ile 60 adet cam kumbara, 25 adet geri dönüşüm konteyneri ve iki adet çöp toplama aracını hizmete sundu. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, vatandaşlardan çevreye duyarlı olmaları ve geri dönüşüme katkıda bulunmaları konusunda destek istedi.
Şehzadeler Belediyesi çevre kirliliğini önlemek, geri dönüşüme katkıda bulunmak amacıyla önemli bir projeye daha imza attı. Proje kapsamında ÇEVKO Vakfı ve Anadolu Cam ile işbirliği içerisinde hazırlanan cam kumbaralar ve geri dönüşüm konteynerleri Şehzadeler halkının hizmetine sunuldu. Kumbara ve konteynerlerin tanıtımı Rum Mehmet Paşa Bedesteni Nikah ve Çok Amaçlı Salonu önünde, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı ve Temizlik İşleri Müdürü Jülide Çakır, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Çoban, ÇEVKO Vakfı Ege Bölge Sorumlusu Mehmet Şentürk, Anadolu Cam yetkilileri ve temizlik personeli ile birlikte gerçekleştirildi. Çevreye duyarlı belediyecilik anlayışı içerisinde hareket ettiklerini belirten Temizlik İşleri Müdürü Jülide Çakır, “Geri Dönüşüm Projesi kapsamında ÇEVKO Vakfı ve Anadolu Cam ile işbirliği yaparak, yeni sistemlerimizi hayata geçiriyoruz. Geçirdiğimiz bu sistemler arasında yer alan cam kumbaralarımız ve geri dönüşüm konteynerlerini hizmete sunuyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
"EVLERE POŞET DAĞITILACAK"
Çevreye duyarlılık konusundan Şehzadeler halkından destek isteyen Başkan Çelik ise, "Çevreye son derece duyarlıyız. Bu bağlamda da geri dönüşümü son derece önemsiyoruz. Bu noktada ÇEVKO Vakfı, Anadolu Cam ve Şehzadeler Belediyesi olarak müşterek bir takım çalışmalar yürütüyoruz. Burada 60 adet cam kumbaramız var. Bunları şehrimizin muhtelif yerlerine yerleştireceğiz. Cam atıklar, cam kumbaralara atılacak; araçlarımızla kumbaralardan toplanan camlar da tekrar kazandırılmış olacak. Yine 2 adet aracımızla da diğer geri dönüşüm malzemelerini topluyoruz. Evlere poşet dağıtıyoruz. 25 adet yeni yaptırdığımız konteynerlerimizi de mahallelerimizin belli noktalarına yerleştireceğiz. Hem evlerden toplanan hem de mahallelerimizde konteynerlere atılan malzemeyi işleyip, tekrar doğaya kazandıracağız. ÇEVKO yetkilileriyle okullarımızda öğrencilere yönelik eğitimlerimiz olacak. Bu eğitim çalışmalarımızı da arttıracağız. Her şey Şehzadeler için. Bu noktada hemşerilerimizin de desteklerini bekliyorum. Geri dönüşüm malzemelerini normal çöplerin içerisine atmayalım. Doğa ve çevre hepimizin. Hep birlikte sahip çıkalım” dedi.
Tanıtım toplantısının ardından öğretmenlere yönelik eğitim semineri düzenlendi.