Şehzadeler Belediyesi, ilçe genelindeki park, okul ve yeşil alanlarda kullanılma üzere fidan üretimi yapacak. Bu bağlamda Karaağaçlı Mahallesi’nde belirlenen toplam 11 bin metrekarelik alanda yapımına başlanan fidanlık sahasının yapımında sona yaklaşıldı. Şehzadeler Belediyesi bünyesinde faaliyet verecek olan fidanlıkta yetiştirilecek olan tüm çiçekler Şehzadeler ilçesinin peyzajında kullanılacak.
Şehzadeler Belediyesi, Karaağaçlı Mahallesinde 11 bin metrekarelik alana Park ve Bahçeler şantiyesi ile fidanlık kuruyor. Yapılacak olan alanda üretilecek bitkiler Şehzadeler ilçesinin yeşillendirilmesinde kullanılacak. Yapım aşaması devam eden fidanlık ve şantiye tamamlandıktan sonra tam kapasite üretime geçecek.
Şehzadeler ilçesinin yeşillendirilmesi için fidanlıkta üretim yapılacağını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “İlçemizdeki yeşil alanların yeşillendirilmesi, ağaçlandırılması ve çiçeklendirilmesi için bir fidanlık ve park bahçe şantiyesine ihtiyacımız vardı. Bunun için uygun bir alan çalışması başlatmıştık. Karaağaçlı’da bulunan 11 bin metrekarelik alanı ekiplerimiz hızlı bir şekilde fidanlık ve şantiye alanına dönüştürmek için çalışmalara başladılar. Şuan bir kısımda fidanlık olarak faaliyet gösteren bu yerde tüm çalışmalar bittikten sonra tam kapasite ile üretim yapılacak ve burada üretilen bitkiler Şehzadeler ilçemizi süsleyecek. Karaağaçlı Mahallemizde yapılan bu seramızda bin metrekarelik bir kapalı sera oluşturuyoruz. Bu serada mevsimlik çiçeklerimiz ve yer örtücü bitkilerimizin üretimini yapacağız. Aynı zamanda fidanlık alanımızın hemen yan tarafında Park ve Bahçeler müdürlüğümüzün araç ve ekipmanlarının muhafaza edileceği bir şantiye yeri de kurmuş olacağız. Mevsimlik budamadan elde edilen bitkilerden 30 bin adet çelikleme işlemini yaptık. Bu çelikleme işleminin ardından kök salmaya başlayan fidanlar yeniden toprakla buluşacaklar. Şimdilik açık alanda üretime başlayan Park ve Bahçeler müdürlüğümüz şu anda diş budak, çınar, defne ve akasya üretimine başlamış durumdadır. İlk etapta ilçemizin ihtiyacını karşılayacak karada üretimin yapılacağı bu fidanlığımızda önümüzdeki yıllarda ihtiyaç duyulması halinde vatandaşlarımıza da fidan satışı yapıla bilecek” dedi.