Şehzadeler Belediye Meclisi’nin kararıyla Şehzadeler ilçesi ile Bosna Hersek’in Donji Vakuf Belediyesi kardeş şehir oldu. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, 11-15 Haziran 2015 tarihleri arasında kardeş şehir Donji Vakuf’a inceleme ziyaretinde bulunacaklarını söyledi.
Şehzadeler Belediyesi Mayıs ayı Meclis Toplantısı, Kültür Merkezi Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik başkanlığında düzenlenen toplantıda önergelerle birlikte 27 gündem maddesi görüşüldü. Toplantı öncesi yaptığı konuşmada, Nisan ayında yapılan çalışmaları değerlendiren Başkan Çelik, “475. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali belediyemiz açısından oldukça güzel geçti. Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarında açtığımız stant en aktif stant seçildi. Halkımızın standımıza olan ilgisi de bizleri memnun etti. Standa gelen misafirlerimize ikram ettiğimiz Şehzade tatlımız çok beğenildi. İnşallah önümüzdeki yıl da daha güzel etkinliklerle Mesir macunu festivalimizi gerçekleştireceğiz. Tüm komite üyelerine, personelimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
ÖZGECAN ASLAN PARKI’NDA SONA YAKLAŞILDI
Şehzadeler Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün çalışmaları hakkında da bilgiler veren Başkan Çelik, “Nisan ayı içerisinde pek çok mahallede bitki ve mevsimlik çiçek dikimi tamamlandı. Bazı parklara, cami ve okullara bank ve çöp kovaları monte edildi. Çim ekim işleri yapıldı. Özgecan Aslan ve Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Parkı’nın bitki dikimleri, bank montajları yapıldı, oyun grupları monte edildi. Özgecan Aslan Parkımızın açılışını en kısa sürede gerçekleştireceğiz” diye konuştu.
Açılış konuşmasının ardından gündem maddelerine geçildi. Tüm maddeler meclis üyelerinin oybirliğiyle seçildi.
DONJİ VAKUF KARDEŞ ŞEHİR OLDU
Şehzadeler Belediyesi, Bosna Hersek’in Donji Vakuf Belediyesi ile kardeş şehir oldu. İlgili madde meclis üyelerinin oybirliğiyle kabul edildi. Başkan Çelik, 11-15 Haziran 2015 tarihleri arasında kardeş şehir Donji Vakuf’a ziyarette bulunacaklarını söyledi. Maddelerin oylanmasının ardından Nepal’e yapılan yardımla ilgili konuşan Başkan Çelik, “Biz insanların soyunun kurumasını değil, herkesin can bulması, hayat bulması için çaba sarf eden, yardım eden bir milletiz. Bugün AK Parti, CHP ve MHP meclis üyelerimizle birlikte bu kampanyaya destek veriyor olmamız da buna güzel bir örnektir. Farklılıklarımız olsa da ortak paydalarımız çoktur. Katkıda bulunan tüm meclis üyelerime şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Başkan Çelik’in ardından partilerin grup başkan vekilleri de birer konuşma yaparak Nepal’a yapılan yardımla ilgili düşüncelerini dile getirdi. Haziran ayı meclis toplantısının 1 Haziran tarihinde saat 18.00’de yapılmasına karar verildi.