Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Liderlik ve Motivasyon Eğitimi’nin plaket törenine katılan AK Parti Manisa Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim Komisyonu Üyesi Doç. Dr. Selçuk Özdağ, eğitimde yapılacak yenilikleri anlattı.
Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Liderlik ve Motivasyon Eğitimi tamamlandı. Eğitimler, Siyasal İletişim Uzmanı Osman Erdem tarafından verildi. Üç ay süren ve 17 ilçede toplam 13 bin 337 idareci ve öğretmene sunulan eğitim sonunda Manisa Öğretmenevi’nde plaket töreni düzenlendi. Törene AK Parti Manisa Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim Komisyonu Üyesi Doç. Dr. Selçuk Özdağ da katıldı. Eğitimde emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerine başlayan Selçuk Özdağ, AK Parti iktidarı olarak Manisa’daki okul sayısını bin 73’ten bin 530’a çıkardıklarını kaydederek eğitim kalitesini yükselttiklerini belirtti.
“İYİ VE KÖTÜ OKUL KAVRAMI SONA ERİYOR”
Kalabalık dersliklerin tarih olduğunu ve sınıflardaki ortalama öğrenci civarının 21 olduğunu kaydeden Özdağ, eğitimde fırsat eşitliliğinin de yakalandığını belirterek “Yıllarca maddi durumu iyi olan çocuklarımız, dar gelirli çocuklarımız ‘iyi ve kötü okul’ tabir edilen okullarda eğitim gördüler. Bu eğitimde fırsat eşitsizliğini gündeme getiriyordu. Yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde yıllardır kullanılan iyi okul ve kötü okul kavramları artık tarih oluyor. Bakanlığımız nezdinde eylül ayında başlanacak olan öğretmen rotasyonu yani yer değiştirme ile 12 yıl ve daha fazla aynı okulda görev yapan on binlerce öğretmenin okulunu değiştirmeyi planlıyoruz. Söz konusu öğretmenlerin sayıları ve kimler olduğunu belirleme çalışmalarına başlayan bakanlığımız yetkililerinin çalışmalarını bitirmesiyle beraber, yeni yapılacak uygulamayla öğretmenlik mesleğine yeni bir heyecan getirmenin, öğrencilerimizde de daha iyi bir bölüme girmek için oluşan aşırı heyecan ve stresi yenmenin yanında okullar arası eşitsizliğin de önüne geçeceğiz” dedi.
“800 BİN ÖĞRETMEN E-İMZA İLE BULUŞACAK”
Özdağ konuşmasına şöyle devam etti: “Milli Eğitim Bakanlığımızda ve Bakanlığımıza bağlı tüm kurumlarda kullanılan yazılımın yerli olması bir memnuniyet oluşturuyor. Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığımızca geliştirilen ‘not defteri’ uygulamasıyla öğretmenlerimiz istedikleri her yerden cep telefonu veya akıllı cihazlarıyla öğrencilerinin yazılı notu, performans ve proje notu gibi bilgilerine ulaşabilecekler. Önümüzdeki eğitim öğretim dönemiyle birlikte daha da yaygınlaştırmayı düşündüğümüz sistem sayesinde öğretmenlerle veliler arasındaki iletişim daha da güçlenecek. Yine devam eden çalışmalar neticesinde önümüzdeki eğitim öğretim dönemiyle birlikte okullardaki tüm öğretmenlerimiz kademeli bir şekilde e-imzaya kavuşacak. 2016 yılı sonunda da 800 bin öğretmenimizin tamamı e-imza üzerinden işlemlerini yapabilecek. Burada bürokrasiyi azaltmaya çalışıyoruz. Tabii bir de tüm yazışmaları sisteme dahil ederek güvenliği sağlamış oluyoruz. Bilişim teknolojilerinin ve bu sistemin kullanılması, hem vatandaşın güvenliği, hem sistemin dinamik kullanımı açısından beraberindeki Türkiye’nin gelecek vizyonu açısından önem arz ettiğini düşünüyoruz. Öğretmenler, e-imzalarıyla kurum işlerini, rotasyon, izin ve nakil taleplerini e-imzalarıyla bakanlığa iletebilecekler."
CBÜ’YE TOPLAM 313 MİLYON TL YATIRIM ÖDENEĞİ
Selçuk Özdağ, Manisa Öğretmenevi’nde gerçekleşen Liderlik ve Motivasyon Eğitimi plaket töreninin ardından Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi’yi ziyaret etti. Özdağ ziyarette Celal Bayar Üniversitesi’ne 2015 yılı Mayıs ayına kadar toplam 313 milyon TL yatırım ödeneği aktardıklarını söyledi. Özdağ ziyaret sonrası üniversitede lokma döktürdü. Rektör Kemal Çelebi’nin göreve başlamasıyla birlikte Celal Bayar Üniversitesi’nin vizyon ve misyonunun daha da değer kazandığını kaydeden Özdağ, üniversite öğrencileriyle de uzun süre sohbet etti. İktidarları döneminde öğrenci sayısının iki kat arttığını ama bunun daha yeterli olmadığını belirten Özdağ, “Türkiye’de 300 bin kişi okuma yazma bilmiyor. 5 milyona yakın kişi ilkokul mezunu. Eğitim seviyemiz ilkokul iki. Ortalamamız lise mezunu bile değil. Bizim ortalamamızın mutlaka üniversite mezunu olması gerekiyor. O nedenle gençler mutlaka üniversiteleri kazanmalı. Üniversiteli olan gençler mutlaka master yapsın, bir yabancı dil öğrensin. Dünyada yabancı dil bilmeden mezun olan tek millet biziz. Cezayir’e gidin hepsi Fransızca bilir. Mısır’a gidin hepsi İngilizce bilir. Hindistan’a gidin eğitimli olan hemen hemen herkes İngilizce bilir. Rusya’ya, Almanya’ya gidin eğitimli olan herkesin iki üç dili vardır. Bizim dilimiz yok. Ama Fatih’in dili yedi taneydi. Osmanlı’da Akif’in dili dört taneydi. Siz tarihinizi, dilinizi ve dininizi mutlaka bilin ve öğretin. Okuyan düşünen insanlara ihtiyacımız var. Elinizden kitap eksik olmasın. Biz hep ön yargılarla bakıyoruz gençler, onun için siz sağında solunda tüm eserlerini okuyun. Süzgeçten geçirin sentez yapın” diye konuştu.