Manisa’da MY Kolej tarafından düzenlenen Yedi Güzel Adam Şiirlerini Okuma Yarışması’nda unutulmaya yüz tutan şiirlerin okuması sırasında duygu dolu anlar yaşandı.
MY Kolej tarafından Şehzadeler Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi’nin desteğiyle “Biz yitire yitire kazandık kendimizi, yitirdiklerimizi yeniden kazanmak dileğiyle” adı altında Yedi Güzel Adam Şiirlerini Okuma Yarışması düzenlendi. Tarihi Rum Mehmet Paşa Bedesteni’nde gerçekleşen etkinliğe Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, MY Kolej Müdürü Cemalettin Akgül, Manisa My Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Arslan ve çok sayıda vatandaş katıldı. ‘Yedi Güzel Adam’ olan Cahit Zarifoğlu, Mehmet Akif İnan, Erdem Beyazıt, Rasim Özdenören, Sezai Karakoç, Nuri Pakdil, Alaadin Özdenören’in şiirlerinin yaşatılması amacıyla düzenlenen yarışmada öğrenciler birbirinden güzel eserler okudu. Öğrencilerin şiirlerini okuması sırasında katılımcılar duygu dolu anlar yaşadı. Her öğrenci okuduğu eser sonrası büyük alkış aldı. Şiirlerin okumasının ardından CBÜ Türk Dili ve Edebiyat Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Kenan Erdoğan, CBÜ Türk Dili ve Edebiyat Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Mehmet Karakoç, CBÜ Türk Dili ve Edebiyat Bölümü Öğretim Görevlisi Hasan Yılmaz, İl Milli Eğitim Ar-Ge Birimi Personeli Yazar ve Şair Naci Yengin, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şubesi Başkan Yardımcısı Avukat, Yazar Ümit Rona’dan doluşan jüri dereceye giren öğrencileri belirledi. Yarışmada birinci Betül Başak Güzel oldu. İkinci Ayşegül Hacı ve üçüncü ise Rana Toprak oldu. 2 kişiye de mansiyon ödülü verildiği yarışmada birinciye tam, ikinciye yarım, üçüncüye ise çeyrek altın verildi. Dereceye giren öğrencilere ayrıca Yunusemre ve Şehzadeler belediyelerinin hediyeleri verildi.
MY Kolej Müdürü Cemalettin Akgül, eğitim ve öğretim yılına başlamalarından buyana öğrencilere unutulmaya yüz tutmuş değerleri hatırlatmayı ilke edindiklerini belirterek, "Bu hedef doğrultusunda Türk Edebiyatı’nın önemli şair ve yazarlarından olan yedi güzel şairimizin çok değerli eserlerini ve düşüncelerini daha iyi anlaşılası amacıyla bir yolculuğa çıktık. Bu yolculuğumuzda bizlere her türlü desteği sağlayan Yunusemre ve Şehzadeler belediyelerine teşekkür ediyorum. Bu gece 7 güzle yüreği 7 güzel hayatı yüreklerinizde ağırlamaya geldik. Yedi güzel adam denir onlara yedisi de Maraş’tan. Yedisi de evrensel sanatın peşinde. Yedisi de şiirlerinin öykülerinin gücü ile büyük şehrin kibirliği sanat yasalarında saygınlık uyandırmış. Yedisi de güzel sevmiş, büyük yaşamış ve özgün olmuştur. Dedeleri üstat Necip Fazıl, babaları Sezai Karakoç ağabeyleri ise Nuri Pakdil’dir” dedi. Manisa My Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Arslan ise “Öğrencilerimizi maddi ve manevi ilimlerle donatılmış, aydın ve yurdunu seven bireyler olarak yetiştirmek için çabalıyoruz. Çocuklarımıza emanet bırakacağımız sadece vatan toprağı değil. Onlara bir devrin sembolü olan manevi değerleri bırakmakla da yükümlüyüz. Bizler My Kolej olarak bu bilinçle yola çıktık. Bu bilinci öğrencilerimize de aşılamak için tecrübeli eğitim kadrosu ile var gücümüzle çalışmaya gayret etmekteyiz. Bu sene Manisa’da ilk yılımız. Buna rağmen gerçekleştirdiğimiz çok güzel projeler var. Bu da bu güzle projelerden bir tanesi. Öğrencilerimiz bu gün yedi güzel adam şiirlerini okuyacaklar” diye konuştu.