Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, ülkede istikrarın devamı için mecliste temsil hakkı elde eden dört partinin sorumluluk üstlenmesini ve uzlaşıya açık olmasının önemli olduğunu söyledi.
Mehmet Emin Sofuoğlu, 7 Haziran seçim sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Ülkenin uzlaşı kültüründe ortaya çıkan tablonun avantajlarına yönelmesi gerektiğini vurgulayan Sofuoğlu, “25. Dönem Milletvekilleri Genel Seçimlerinin ülkemize, demokrasimize, kamu görevlilerine ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum. Seçim sonuçlarına yansıyan milletin iradesinin bütün kesimler tarafından doğru anlaşılmasından daha önemli olan bu iradeye saygı duyulmasıdır. Biz milletimizin kararına saygılıyız. Seçim sonuçları bir partinin tek başına iktidar olmasını mümkün kılmamaktadır. Türkiye’nin 13 yıldır tek parti iktidarına dayalı istikrar döneminden yeni siyasi zemine geçtiği görülmektedir. Türkiye’nin siyasi birikimi 7 Haziran seçim sonuçları üzerinden yeni bir yol haritası çıkarmaya yeterlidir. Bu anlamda ortaya çıkan sonuçları siyasi belirsizlik riski olarak değil yeniden siyasi bir uzlaşma zemini olarak görmeliyiz. Meclisin geniş tabanlı oluşması, demokratik, sivil ve özgürlükçü yeni anayasa için bir şans olarak kullanılmalıdır. Bu nedenle 25’inci yasama döneminde meclisin temel işlevi yeni anayasa olmalıdır” dedi.
“Milletimizin uzlaşmaya dayalı siyaset mesajının gereği hızla yerine getirilmelidir” diyen Sofuoğlu şöyle konuştu: “Türkiye ekonomik anlamda zayıflamadan, toplum kaygılara, endişelere düşürülmeden çıkan tabloya bakarak siyasi partiler mevcudun içerisinde ‘en iyisini nasıl çıkarabiliriz ve halkın beklentilerine karşılık vermeliyiz’ arayışı içerisine girmelidir. Bu anlayışla kurulacak 63. hükümet uzlaşıya dayalı umutları artırıcı ilk refleksini de toplu sözleşme masasında kamu görevlilerinin talep ve beklentilerini karşılayarak göstermelidir. Memur-Sen Konfederasyonu olarak 7 Haziran seçim sonuçlarının ülkemize, bölgemize ve insanlığa hayırlar getirmesini diliyor, demokratikleşme, özgürleşme ve devlet politikalarındaki insanileşme ile üretilen kazanımlar devam etmelidir. Yeniden büyük Türkiye ve adil bir dünya vizyonu doğrultusunda Türkiye’deki uzlaşı kültürünü güçlendirmek için sorumluluk alacağımızın bilinmesini istiyoruz.”